Enviament setmanal

La Newsletter de Cata Mayor per Pau Arenós

Pau Arenós ens descobreix els secrets més ben guardats de la gastronomia en la ‘newsletter’ setmanal de Cata Mayor

La Newsletter de Cata Mayor per Pau Arenós
1
Es llegeix en minuts

Missatge en una ampolla (de vi negre)

Estem d’estrena. Estrenar, tot i que siguin uns mitjons, sempre és una notícia agradable, i reconfortant. Els regals sincers són benvinguts. Estrenem ‘newsletter’, una carta als lectors amb gana (o sense), i estrenem canal gastro, batejat amb unes gotes de cava o xampany: Cata Mayor, que pren el nom de la sèrie de vídeos en què grans cuiners i cuineres demostren el seu sentit pràctic afrontant plats populars. Gotes, he escrit. ¿És temps de moderació o de temperat desenfrenament, tot i que sigui un oxímoron?

L’esperit de Cata Mayor és aquest: explicar què hi ha d’extraordinari en allò quotidià. Donarem veu a cuiners i cuineres i sommeliers i cambrers i cambreres, però també escoltarem els productors i els proveïdors, els especialistes que dominen una matèria. Serem pràctics: oferirem serveis, ¡servirem! Estem al vostre servei. Idees per menjar a casa, per menjar als restaurants, per menjar allà on hi hagi espai on dipositar un plat i uns coberts o, senzillament, un entrepà. He unit ‘senzill’ i ‘entrepà’ en la mateixa frase i és un error: hi ha entrepans més recarregats que el Taj Mahal.

A Cata Mayor hi cap tot (TOT) allò relacionat amb la gastronomia, des de l’amanida verda (que intentarem reverdir) fins a l’origen dels plats. Vegem: a Roma no existeixen els calamars a la romana.

Notícies relacionades

Aquest missatge setmanal en una ampolla (si pot ser, de vi negre) intentarà unir nàufrags enamorats de l’acte de cuinar i de menjar i beure (amb moderació: hola, DGT i Col·legi de Metges).

Obro un priorat mentre poso al forn una espatlla de xai. Amb esperit reciclador, utilitzaré l’envàs de vidre per al següent enviament.