Sala d’especejament

Un bon xoriço picant (i embotits amb dreceres)

  • Alguns embotits porten més additius que la gasolina dels cotxes de curses

1
Es llegeix en minuts

Tribunal 1

Amb un il·lusionant «visca el bocata de xoriço», el cuiner David de Jorge em va enviar un tub vermell i picant endimoniadament bo (noteu el joc infernal).

Era de l’empresa Alejandro i l’havien batejat amb un augmentatiu, Belloto, que podria ser també el nom d’un superheroi: ‘Belloto reparteix castanyes’. El subtítol era temptador i evocatiu: ‘xoriço extrem’. Si això dona nom a un esport d’aventura, m’hi apunto.

Tribunal 2

Tallat a fines rodanxes, el porc suava: no em refereixo a mi, tot i que també se’m va humitejar el front. Belloto tenia aquesta classe de greix que vesteix el paladar de nit de festa.

Vaig buscar l’etiqueta per estar segur que no moriria: porc ibèric de gla, pebre vermell, sal i espècies. I res més. I això –l’essencialitat– apareix com a excepcional.

Alguns embotits porten més additius que la gasolina dels cotxes de curses  

 Tribunal 3

Tinc el costum de llegir les etiquetes dels aliments: fan més por que una novel·la de Stephen King. En vaig guardar una d’una llonganissa fabricada per una de reputadíssima casa amb seu a Jabugo.

Newsletter Cata Mayor

Pau Arenós t’explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Llonganissa de gla: carn de porc 100% ibèric, sal marina, dextrina, dextrosa, espècies, antioxidant (ascorbat de sodi), potenciadors del sabor E-631 i E-627 i E-621, conservadors (nitrat de potassi i nitrit sòdic), colorant (àcid carmínic).

Em sobren nou afegits. ¿No saben fer un embotit amb carn de porc, sal marina, espècies i l’aire de la localitat de Jabugo?

Notícies relacionades

Faig un alto als potenciadors de sabor, sobre tot, l’E-621, el glutamat monosòdic. ¿Tan poc es refien de la seva feina que necessiten afegir-hi polsines? Un nyap, i un frau moral.

Tribunal 4

L’ús abusiu d’additius és una pandèmia. Evitem aquesta pesta i busquem etiquetes mini, en què al porc només l’acompanyi la gla.