GASTRONOMIA

La Costa Daurada, tradició culinària que alimenta els sentits

L'art en plats que ofereixen al viatger el sabor del mar i les aromes de la terra

7cambrilsgastro

7cambrilsgastro

1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz

La gastronomía de la Costa Daurada és una de les más riques i creatives del moment. Té una llarga tradició al combinar els productes del mar amb els de l’horta de les seves zones d’interior. Dos són els productes clau capaços d’inspirar tots els sabors: arròs i marisc. S’hi suma la qualitat dels seus vins que, pas a pas, han arribat a aconseguir sis denominacions d’origen.

La tradició i cuina creativa i d’autor formen part de l’extensa oferta de restauració de qualitat. La destinació compta amb tres establiments amb estrella Michelin, dos a Cambrils i un a Salou. Cal destacar també establiments, productors i professionals que serveixen a la taula la identitat gastronòmica del territori, amb productes de km 0 i una cuina que connecta amb la tradició i l’autenticitat. Col·lectius de restauradors com Km 0. Slow Food i Terra i Taula en són alguns.

Posició privilegiada al món de la gastronomía

Notícies relacionades

La cuina marinera de peix fresc se serveix amb receptes ancestrals però reinventades amb tota l’originalitat dels joves cuiners i regades amb vins blancs, negres i rosats de les denominacions d’origen Montsant, Tarragona, Conca de Barberà, Penedès i la DOC Priorat capaços de portar al paladar tots els matisos d’un paisatge que ha fet de la cultura vitivinícola una manera de ser.

El viatger descobrirà en aquest territori plaers gastronòmics com el xató, sabors únics com el de la calçotada, el vermut de Reus o l’oli de DOP Siurana. Són experiències recomanades per a tots aquells que desitgin viure una experiència gastronòmica de primer nivell.