PAQUETETS SUCULENTS
Kao Dim Sum: tot el que s'ha de saber dels 'dumplings'
Meilan i Josep Maria Kao ensenyen a Pau Arenós a menjar 'dim sum' en al web sèrie 'Cata Mayor'
¿Què és un 'dim sum'? ¿On es poden menjar els millors 'dim sum' de Barcelona? Pot traduir-se com “tocar el cor” i es refereix a aquella sèrie de petites bocades cantoneses entre les quals triomfen els raviolis i les pastes ('dumplings' en anglès, terme que s’utilitza a tot el món).
En el quart capítol de la web sèrie gastronòmica 'Cata Mayor', el periodista Pau Arenós es desplaça fins a un dels restaurants de la família Kao (Kao Dim Sum, especialitzat en els paquetets), on Meilan i Josep Maria Kao li ensenyaran a preparar les delicades masses.
Els Kao són una institució a la ciutat: l’avi de la Meilan, Kao Tze Chien (1925-2013) va ser cuiner al primer restaurant xinès de Barcelona, el Gran Dragón. El fill, el Josep Maria, va obrir amb gran èxit el restaurant Xangai –un dels pocs llocs on serveixen l’autèntic ànec Pequín–, que disposa d’una gran cava de vins en què el seu germà Lluís conserva ampolles excepcionals.
Notícies relacionadesLa Meilan i la Nayan, filles del Josep Maria, s’han fet càrrec dels negocis familiars amb les pastes com a protagonistes: l’esmentat Kao Dim Sum i Mr Kao, a l’Hotel Claris. En aquest últim tram de l’any se’ls acumula la feina: l’obertura de Kao Street, de menjar per emportar, i d’un 'pop up' a l’Hotel Park Piolets, a Soldeu (Andorra).
¿El Pau sabrà menjar un 'xiao long bau' sense vessar l’ardent interior? ¿És possible preparar un 'dumpling' a la catalana? Les respostes, i algunes més, en el nou episodi de 'Cata Mayor'.
- Successos Mor un jove en caure des de la segona planta del centre comercial Maremagnum de Barcelona
- A Bèrgam Un home mor succionat pel motor d’un avió que s’havia d’enlairar cap a Astúries des d’un aeroport de Milà
- Animals marítims ¿Què és el peix escorpí present a les platges d’Espanya i què s’ha de fer si et pica?
- "Si et conviden a un sopar, no portis vi"
- Un bacteri podria causar 12 milions de càncers gàstrics