compte que cremen

Patates fregides amb més coses

Les patates fregides són les estrelles d'aquest local del Born on es poden combinar amb altres ingredients i salses

las-fritas

las-fritas

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

POCA GENT es resisteix a cruspir-se unes patates fregides. És un acompanyament universal. Però ¿què passa quan resulta que és l’element principal i la guarnició és una botifarra artesana de Calaf, o uns ous de pagès, o béicon, o pernil ibèric, o uns pebrots de Padrón, o dos formatges (cheddar i emmental), o un xili amb carn de vedella de Girona dry aged i salsa de mongetes de Santa Pau? A aquesta pregunta respon la cerveseria Las Fritas, que ha obert fa poc al Born després de l’èxit del seu take away, al passeig de Joan de Borbó, 12.

Pots demanar les patates fregides amb aquests toppings a base de productes frescos i de proximitat i alguna de les salses de la carta, la majoria casolanes (brava, allioli, iogurt i herbes aromàtiques, cacauet...) i emportar-te-les amb tu caminant. Per varietat que no quedi... Hi ha més de 20 possibilitats. 

 

Con de patates fregides de Las Fritas amb pebrots del Padrón i acompanyat de salsa de cacauet i allioli'. FERRAN IMEDIO

O pots seure al petit local (¡miracle, no fa pudor de fregits!) i menjar-te-les tranquil·lament en un ambient que recorda una tasca o una granja de tota la vida. 

Las Fritas

Notícies relacionades

Són patates de qualitat, cruixents per fora i gairebé cremoses per dins. Gairebé no t’embrutes els dits perquè el fregtit és excel·lent. ¿Com les fre­geixen? Guarden el secret com una relíquia.

Però a Las Fritas no només hi ha patates fregides servides en cons de diferents mides (el més barat costa 2,5 euros), sinó que pots seure a les seves taules de marbre i demanar unes croquetes de xipiró, pernil ibèric o bolets trufats, unes anxoves del Cantàbric, unes gildas o uns seitons, tot acompanyat d’un vi o d’una cervesa, sigui una canya o bé una birra artesanal.