EXOTISME EUROPEU

A Barcelona, com a Rússia

Genya Petrova i Eddie Arola munten Ekaterina, restaurant de cuina russa casolana

 

  / FERRAN IMEDIO

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Barcelona és cosmopolita. Una afirmació que fins fa uns mesos no haurien firmat Genya Petrova ni Eddie Arola. Encara no havien obert Ekaterina, i es queixaven que en una ciutat tan suposadament universal només hi hagués un restaurant rus. Ara n’hi ha dos, Souvenir i el seu. Al seu modest local del carrer de Borrell, 129, la parella elabora i serveix una cuina senzilla, casolana, tradicional, que sedueix tant els compatriotes de Petrova com els barcelonins, ja que les receptes s’han adaptat una mica (sense pervertir-les) als nostres gustos.

Destaquen l’Arenque Bajo un Abrigo, una espècie d’ensaladilla russa amb areng, patata, pastanaga, remolatxa i maionesa; el delicat golubtsy, un rotllet de fulla de col de cabdell farcit de carn picada, arròs, sofregit de pastanaga i ceba, tomàquet triturat i smetana (nata agra); l’strogonoff, filet de vedella guisat amb bolets, mostassa, salsa agra i puré de patata, i el medovik, un pastís de mel i galeta. I sí, també hi ha vodka.