Transport públic

Reforçades les línies de bus metropolità després de la incidència de l’R2 de Rodalies

  • L’R2 de Rodalies trigarà almenys tres setmanes a recuperar la normalitat

  • ERC mira de desgastar el PSC pel caos de Rodalies a les portes de les eleccions

Reforçades les línies de bus metropolità després de la incidència de l’R2 de Rodalies

Ayuntamiento de Castelldefels

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha reforçat les línies de bus metropolità al Baix Llobregat després de les incidències a l’R2 de Rodalies que es van iniciar dilluns passat i que es poden allargar entre tres i quatre setmanes.

Des de l’administració metropolitana afirmen que l’increment de la freqüència de pas dels autobusos de les rutes E80, E86 i E95 –que connecten Castelldefels, Gavà i Viladecans amb Barcelona– «vol mitigar l’efecte» dels problemes derivats a la xarxa de trens per aquesta afectació. Aquests busos, segons l’AMB, «garanteixen un ràpid recorregut fins a Barcelona».

En funció de la demanda, l’AMB apunta que decidirà els nous reforços que siguin necessaris. Així, malgrat el coneixement general dels retards i el reforç de busos, les andanes de l’estació de Gavà, on es localitza la incidència, han continuat plenes en qualsevol moment del matí, donat el temps de diferència entre el pas d’un tren i l’altre.

D’aquesta manera, malgrat valorar alternatives, per als usuaris de l’R2, tal com explicaven diversos afectats a l’ACN, el transport privat queda gairebé descartat pel trànsit i l’autobús no es contempla com una possibilitat per a totes les destinacions.

La incidència a l’R2

El secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), Xavier Flores, va explicar aquest dimarts que la incidència va tenir lloc quan la catenària va quedar afectada i va caure sobre el sistema de senyalització de l’estació de Gavà (Baix Llobregat), una situació que Flores va qualificar de «mala sort», ja que això va enviar una sobrecàrrega de tensió i va provocar que es cremés el quadro de comandament del sistema.

«Pot ser que sigui de les pitjors incidències que pots arribar a tenir perquè et deixa a cegues», va remarcar Flores. Amb tot, les previsions inicials eren que la línia funcionés aquest dimecres amb la meitat del servei normal –sis trens per servei i hora–, mentre que l’objectiu és que durant les pròximes setmanes el servei es recuperi «gradualment», a mesura que avancin les reparacions d’Adif.

Els reforços, en mans d’Avanza

Notícies relacionades

Els reforços de l’AMB depenen de l’empresa d’autobusos Avanza, una companyia que ha estat en el focus mediàtic des de l’estiu passat per les múltiples incidències i afectacions en el servei registrades i amb uns conductors que han protagonitzat desenes de vagues i aturades parcials els últims cinc mesos.

Així, l’avaria de Rodalies no ha coincidit per poc amb les protestes de la plantilla d’Avanza, que va arribar a un acord amb l’empresa fa només dues setmanes.