Incidència a Rodalies

La Conselleria de Territori convoca Renfe i Adif per reclamar-los mesures a l’R2

¿Com està funcionant en aquests moments l’R2?

ERC mira de desgastar el PSC pel caos de Rodalies a les portes de les eleccions

El conseller Juli Fernàndez emplaça els socialistes a «demanar perdó» als usuaris

La Conselleria de Territori convoca Renfe i Adif per reclamar-los mesures a l’R2

DAVID ZORRAKINO / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

La incidència a l’R2 de Rodalies, les afectacions de la qual s’allargaran fins a tres setmanes, ha impactat en el debat del ple del Parlament en forma d’intercanvi dialèctic entre el Govern i el PSC. El conseller de Territori, Juli Fernàndez, que ha advertit els socialistes que «haurien de demanar perdó» pel nou caos en el servei, ha anunciat que ha convocat aquest mateix matí els responsables de Renfe i d’Adif perquè expliquin «què pensen fer» i «quines mesures extraordinàries» pensen prendre per pal·liar l’efecte que està tenint l’avaria en la línia.

Fernàndez ha presumit que, des de la Generalitat, hanhabilitat uns autobusos alternatius a l’R2, i ha remarcat que no hagi sigut el titular del servei qui ho hagi fet. «Lliçons dels que fan que hi hagi un caos vuit de cada deu dies, poques», ha etzibat dirigint-se al grup liderat per Salvador Illa aprofitant que l’havien interpel·lat pel compliment de les inversions en el metro de Barcelona acordades en el pacte de Pressupostos.

En aquests moments, la circulació de trens entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona, el tram que es va veure afectat per l’incendi d’un quadro de senyalització a Gavà, és de tres trens cada hora, dos a la línia R2 sud i un tercer de serveis regionals amb parada a totes les estacions del recorregut. La Generalitat preveu reforçar el servei aquest dimecres amb autobusos per oferir als usuaris una alternativa de desplaçament. Els trens de l’R11 que circulen entre Portbou i Barcelona presten el servei habitual i efectuen parada a les estacions compreses entre Granollers Centre i la capital, de manera que es manté la freqüència de l’R2 Nord en aquest tram.

«Invertint com mai»

Notícies relacionades

Més enllà de la dimensió tècnica i de les afectacions sobre els usuaris, la incidència se suma a la llarga llista de carpetes que es retreuen els partits en plena campanya electoral de les municipals. A més de les queixes del Govern i de la rèplica del Govern defensant per boca del secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, que «s’està invertint com mai» en el funcionament dels trens de Rodalies, ERC ha posat en marxa una ofensiva per denunciar el caos estructural de la xarxa ferroviària. El líder del partit, Oriol Junqueras, viatjarà en l’R2 Sud aquest dimecres per posar el focus en la gestió del Govern.

A més, els republicans van sol·licitar aquest dimarts al Parlament que compareguin els responsables de Renfe i d’Adif, a més del secretari general d’Infraestructures, per donar compte de les noves incidències.