Judici

Demanen nou anys de presó a un policia local de Castelldefels per alterar un expedient de trànsit

  • Els fets es remunten a un accident que hi va haver el 17 de novembre del 2016 en el qual van xocar un cotxe i un quadricicle

Demanen nou anys de presó a un policia local de Castelldefels per alterar un expedient de trànsit

Ayuntamiento de Castelldefels

2
Es llegeix en minuts
EFE

El Fiscal demana nou anys de presó per a un agent de la policia local de Castelldefels (Baix Llobregat) per suposadament adulterar el 2016 un expedient d’un accident de trànsit perquè una coneguda de la seva cunyada pogués cobrar una indemnització. El judici pels fets va començar aquest dilluns a l’Audiència Provincial de Barcelona, que el tramita com un procés amb tribunal del jurat ja que així ho preveu la Llei Orgànica del Tribunal del Jurat. En aquesta primera jornada es va fer l’elecció del jurat i la lectura dels escrits d’acusació i defensa.

Segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, els fets es remunten a un accident de trànsit que hi va haver el 17 de novembre del 2016 a l’avinguda 300 de Castelldefels, en el qual van xocar un cotxe, conduït per un home, i un quadricicle, conduït per una dona. Després de l’accident, la policia local de Castelldefels es va presentar al lloc de l’accident i, després de prendre declaració als implicats, va determinar que la culpa del sinistre era repartida entre tots dos implicats.

Tot i això, uns dies després, la companyia d’assegurances del conductor del cotxe va anunciar a la propietària del quadricicle, el vehicle del qual necessitava una reparació de 1.300 euros a causa del sinistre, que no pagaria cap indemnització perquè el que es recollia a l’acta policial no implicava una negligència per part del seu assegurat.

La propietària del quadricicle va comentar la situació a la seva cunyada, que treballava com a auxiliar de comunicació a la policia local de Castelldefels, i aquesta última va començar a fer gestions per aconseguir que la seva cunyada pogués cobrar l’esmentada indemnització. Tals gestions van consistir a posar-se en contacte amb un policia local amb qui tenia confiança i que tenia accés a l’expedient de l’accident i demanar-li que el modifiqués de tal manera que la companyia d’assegurances del cotxe s’avingués a pagar la indemnització a la propietària del quadricicle.

«Va pressionar» perquè es canviés la declaració

Sempre segons el relat de la Fiscalia, l’agent va trucar uns dies més tard, el 12 de desembre, el conductor del cotxe perquè tornés a declarar sobre l’accident i durant la declaració el policia el «va pressionar insistentment» fins que aquest va canviar la seva declaració «assumint exclusivament la responsabilitat de l’accident». Per complementar la nova versió dels fets, que afavoria el cobrament de la indemnització a la propietària del quadricicle, l’agent de policia local va cridar també a declarar altres testimonis «perquè reforcessin aquest canvi en els fets».

Finalment, amb l’expedient ja modificat, la propietària del quadricicle en va presentar una còpia per sol·licitar la indemnització que li havia sigut negada inicialment. El ministeri públic considera que l’acció portada a terme per l’agent suposa un delicte de coaccions, pel qual demana tres anys de presó, i un altre de falsedat en document públic, pel qual demana sis anys de presó –nou en total–.

Notícies relacionades

L’auxiliar de comunicació que va iniciar aquestes gestions, cunyada de la propietària del quadricicle, la Fiscalia l’acusa d’un delicte de tràfic d’influències i li demana dos anys de presó. El judici continuarà aquest dimarts.

Llegeix totes les notícies de Castelldefels a EL PERIÓDICO Castelldefels