Reciclatge

La recollida porta a porta de residus orgànics arriba als comerços del centre de Castelldefels

  • En una prova pilot realitzada a la zona de la platja es va augmentar un 133% el pes de les recollides respecte a l’any anterior

La recollida porta a porta de residus orgànics arriba als comerços del centre de Castelldefels

Ayuntamiento de Castelldefels

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Castelldefels (Baix Llobregat) ha iniciat la implantació de la recollida porta a porta de la fracció orgànica en alguns establiments comercials del centre de la ciutat.

L’objectiu és, comenten des de l’Ajuntament, «aconseguir la correcta separació de residus dels grans generadors i incrementar el percentatge de recollida selectiva».

El servei porta a porta a grans generadors recull els residus separats per fraccions –paper i cartró, envasos de plàstic, rebuig i orgànica–, a la porta de cada establiment comercial, en dies i franges horàries determinades. A excepció dels envasos de vidre, que es dipositen als contenidors verds de les illes ecològiques.

L’any passat es va iniciar la implantació de la recollida de la fracció orgànica i restes als establiments hotelers i d’oci de la zona de la platja, a la qual s’han adherit 95 establiments.

Segons dades obtingudes de l’àrea de neteja de SAC, amb l’adhesió de la recollida de la fracció orgànica dels grans productors de la zona de la platja es va augmentar un 133% el pes de les recollides respecte a l’any anterior.

Com funciona

Als comerços i restaurants que s’adhereixen al servei, se’ls entrega un contenidor per a la fracció orgànica (marró) i un altre per a la fracció restes (negre).

«Els contenidors es trauran a la via pública en una hora determinada perquè el servei faci la recollida», remarquen des de l’Ajuntament. Una vegada el servei hagi buidat els contenidors, els responsables dels comerços els introduiran als seus establiments «per evitar molèsties a la via pública».

Per realitzar el servei de recollida porta a porta es compta amb vehicles recol·lectors bicompartimentats, és a dir, «recullen les dues fraccions per separat sense barrejar-les per portar-les després a les plantes de tractament corresponents».

Notícies relacionades

Els comerços que vulguin adherir-se al servei de recollida porta a porta, hauran de contactar amb Serveis Ambientals de Castelldefels (SAC) al telèfon: 93 517 90 02.

Llegeix totes les notícies de Castelldefels a EL PERIÓDICO Castelldefels