Teatre

El Teatre Plaza de Castelldefels acull la nova adaptació de ‘Terra baixa’

  • En aquesta ocasió, l’obra, dirigida per Àngel Llàcer i Enric Cambray, s’ambienta en ple segle XXI

El Teatre Plaza de Castelldefels acull la nova adaptació de ‘Terra baixa’

El Llop

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘Terra baixa’, un dels grans clàssics d’Àngel Guimerà, arribarà aquest 14 d’octubre als escenaris del Teatre Plaza de Castelldefels (Baix Llobregat).

Tal com expliquen des del teatre, sota la direcció d’Àngel Llàcer i Enric Cambray, els 11 membres de la nova companyia, acompanyats per un equip tècnic i de dissenyadors professionals del món de la dramatúrgia, representen ‘Terra baixa’ en un format «modern, fresc i passional».

Ambientat en un ressort en ple segle XXI, l’espectacle representa l’emblemàtica història de la Marta i en Manelic en una proposta pròxima i desenfadada, que acosta a l’espectador a una de les grans narracions teatrals de la cultura catalana.

Àngel Guimerà planteja el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l’època en què ‘Terra baixa’ va ser escrita: el món pacífic que representa la terra alta i la terra baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs.

La representació tindrà lloc a les 20 h i el preu de l’entrada general és de 18,90 euros. No obstant, el teatre inclou una gamma variada de preus, que poden arribar als 11,34 euros, en el cas dels menors de 25 anys.

Càsting televisiu

Notícies relacionades

Després del programa de TV-3 ‘El llop’, que ha transformat una companyia d’actors amateurs en actors professionals, ‘Terra baixa’ arriba a Castelldefels.

‘El llop’ va ser un programa d’entreteniment televisiu emès a principis d’any que reivindicava el teatre amateur de Catalunya. Dirigit i conduït també per Àngel Llàcer, amb un format a cavall del concurs, el ‘reality’ i la divulgació cultural, posava en relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i, alhora, la figura d’Àngel Guimerà, de Terra Baixa, i dels actors i actrius que l’han representat al llarg de la història.