Bàsquet

El Joventut guanya el Coviran Granada sense convèncer

L’equip de Carles Duran suma la desena victòria amb Ellenson i Feliz a un bon nivell (90-72)

ACB photo

2

El Joventut va aconseguir aquest dissabte, en un partit en què es va mostrar molt irregular contra el Covirán Granada, la desena victòria (90-72) de la Lliga Endesa, que el manté amb opcions de ser cap de sèrie de la Copa del Rei de la qual serà l’amfitrió.

Els verd-i-negres no van aconseguir rescabalar-se dels granadins fins al tercer quart després que el conjunt de Pablo Pin s’oblidés de les nombroses baixes en el seu joc interior i jugués de tu a tu amb els locals durant la primera part amb un inspirat Thomas Bropleh, el màxim anotador del partit amb 23 punts.

Henry Ellenson, que va brillar en la segona part, va ser el màxim anotador de la Penya, en què també van estar a un gran nivell Andrés Feliz (13 punts, 6 rebots i 6 assistències) i Albert Ventura, que es va reivindicar amb 13 punts sense cap error en els llançaments i un 3/3 en triples.

Els granadins van avisar en els primers compassos del partit que no entregarien fàcilment la victòria (2-6, min. 2) amb Christian Diaz i Bropleh resolent els seus atacs.

El Joventut, amb els triples de Kyle Guy i Andrés Feliz i la velocitat de Yannick Kraag, va capgirar el marcador i va tancar el primer quart vuit punts amunt (21-13).

Els verd-i-negres van aconseguir un màxim avantatge de 10 punts després d’un triple d’Albert Ventura (31-21, min. 15), però lluny de prémer l’accelerador van caure en el conformisme i van baixar molt en defensa, cosa que va permetre que el Covirán Granada es tornés a enganxar al partit.

Els punts de Thomas Bropleh i de Lluís Costa van tornar a ajustar el marcador (36-33, min. 19) per desesperació del tècnic local, Carles Duran, que demanava més intensitat defensiva al seu equip, sense aconseguir-ho.

Un triple de Henry Ellenson i una cistella de Guillem Vives van tallar la reacció visitant i el Joventut va acabar arribant al descans quatre punts amunt (41-37).

Connexió Feliz-Tomic

Bropleh va col·locar els granadins a només un punt en l’arrencada del tercer període (41-40, min. 22) però el Covirán ja anava curt de forces i l’aliança en atac entre Feliz i Tomic va suposar l’embranzida definitiva dels verd-i-negres (53-45, min. 25).

Els triples de Ventura i Vives van situar la Penya amb un nou màxim avantatge (61-47, min. 27) i Henry Ellenson es va encarregar de portar la diferència fins més enllà dels 20 punts (74-53) al final del quart contra un Coviran Granada, aquest cop sí, entregat.

Simon Birgander va posar amb el 76-53 el màxim avantatge per als de Badalona a l’inici del quart període, però els granadins no van voler rebre un resultat humiliant i van continuar treballant rebaixant la diferència fins als 14 punts (82-68, min. 37).

Niang, Jacobo Díaz i Costa van aprofitar cada badada local per anotar i anar fent més petita la diferència. Un triple d’Ellenson per acabar convertint-se en el màxim anotador del seu equip va liquidar el partit amb el 87-68 a dos minuts del final.

Fitxa tècnica

Joventut Badalona: Feliz (13), Busquets (3), Guy (9), Parra (6), Tomic (6) –equip inicial–, Kraag (7), Ellenson (16), Ventura (13), Vives (7), Birgander (8) i Maronka (2).

Covirán Granada : Christian Díaz (8), Renfroe (8), Tomàs (-), Bropleh (23), Niang (6) –equip inicial–, Vilà (2), Costa (13), Jacobo Díaz (12) i Corpas (-).