Bàsquet

Oscar da Silva, reforç interior per al Barça

L’aler pivot alemany, procedent de l’Alba Berlín, firmarà per a les tres pròximes temporades

Oscar da Silva, reforç interior per al Barça

AFP

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça i Oscar da Silva han arribat a un acord per a la incorporació de l’ala pivot alemany per a les tres pròximes temporades, fins al 30 de juny del 2025. La directiva blaugrana i l’Alba de Berlín, el seu club de procedència, han acordat el traspàs del jugador alemany, que arriba a Barcelona després d’aconseguir el títol de Lliga i Copa.

La incorporació de Da Silva és la tercera que es produeix a la plantilla blaugrana, després de fer-se oficial la del base Tomas Satoransky i també la del pivot Jan Vesely, tots dos de nacionalitat txeca. El club també ultima l’arribada de l’aler serbi Nikola Kalinic, després d’arribar a un acord amb el València Basket per adquirir els seus drets a la Lliga espanyola.

Amb aquestes incorporacions, el club vol reconstruir el projecte dirigit per Sarunas Jasikevicius després del mal gust de boca de la temporada, tancada amb la derrota a la final de Lliga contra el Madrid i només el títol de Copa.

Pas per la lliga universitària

Da Silva és un jugador amb un físic privilegiat, de gran envergadura, i que en atac destaca per ser un gran finalitzador per sobre del cèrcol. També és molt sòlid en defensa, un molt bon rebotejador i compta amb una visió de joc que millora any rere any.

Nascut a Munic, i amb 23 anys, es va formar com a jugador en les categories inferiors del DJK Sportbund München i l’MTSV Schwabing abans de marxar cap als Estats Units. Va escollir la Universitat de Stanford per a la seva formació acadèmica –ha estudiat Biologia– i esportiva i va estar-hi quatre temporades (2017-21). El nou ala pivot blaugrana va completar una última temporada espectacular amb 18,5 punts, 6,7 rebots i 2,4 assistències.

Una vegada acabada l’etapa universitària va tornar a Alemanya i va disputar la part final del curs 2020/21 amb l’MHP Riesen Ludwigsburg, amb qui ja va demostrar el seu potencial: 17 partits amb 6,6 punts i 3,2 rebots en 13 minuts de mitjana. El seu bon rendiment arribant al tram final de temporada va despertar l’interès dels grans i va firmar un contracte per tres temporades amb l’Alba de Berlín.

A l’Alba Berlín, i en la seva primera temporada jugant l’Eurolliga, Da Silva ha obtingut uns registres de 8,8 punts, 3,5 rebots i 10,2 de valoració en 18 minuts de mitjana.

Quant a la competició domèstica, entre lliga regular i ‘play-off’’, Da Silva ha disputat 41 partits i ha anotat 11,3 punts, ha aconseguit 5,2 rebots, amb una valoració de 15,6 crèdits per partit, la més alta del seu equip.

La incorporació de Da Silva ve a reforçar la posició de ‘quatre’ després de la decisió del club de no renovar el contracte de Roland Smits, que ha acabat firmant pel Zalgiris Kaunas

Notícies relacionades

Smits no ha sigut l’única baixa, per ara, respecte a la plantilla de la passada temporada. També han deixat el club el pivot Brandon Davies, per fitxar per l’Armani Milà; l’escorta australià Dante Exum, a qui el club pretenia renovar i acaba de fitxar pel Partizan de Belgrad, i l’aler Nigel Hayes.

El Barça negocia també la rescissió del base Nick Calathes i de Pierre Oriola, tots dos amb contracte en vigència.