BÀSQUET

Jan Vesely, primer fitxatge per a la reconstrucció del Barça de Jasikevicius

El club fa oficial l’arribada del pivot txec, procedent del Fenerbahçe

Jan Vesely, primer fitxatge per a la reconstrucció del Barça de Jasikevicius

Erdem Sahin / Efe

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de la caiguda al final de l’última temporada, el Barça de bàsquet comença el camí de la reconstrucció fent oficial el seu primer fitxatge: Jan Vesely. El pivot txec, de 32 anys i 2,13 metres, firma per tres temporades, fins al 30 de juny del 2025.

L’ex NBA arriba lliure procedent del Fenerbahçe turc, club en el qual havia jugat en les últimes vuit temporades. En l’última Euroliga Vesely ha fet una mitjana de 13,6 punts, 6,1 rebots i 18,2 de valoració. El pivot arriba per suplir la marxa de Brandon Davies, una de les grans decepcions del tram final de l’últim curs.

Satoransky i Da Silva, els següents

Juan Carlos Navarro ha lligat ja els fitxatges de dos jugadors més, que es faran oficials en els pròxims dies: Tomas Satoransky, compatriota de Vesely, i l’alemany Oscar da Silva. El base (30 anys i 2,00) tornarà al Palau Blaugrana després de marxar el 2016 a l’NBA, mentre que el jove ala pivot (23 anys i 2,06) arribarà procedent de l’Alba Berlín.

Notícies relacionades

En paral·lel, des de la secretària tècnica barcelonista es treballa també amb cura per al desembarcament de Nikola Kalinic. Malgrat que ja hi ha acord amb l’aler serbi, el Barça necessita negociar no només la seva desvinculació de l’Estrella Roja sinó també amb els seus drets ACB, ja que el València té dret de tempteig.

En el capítol de sortides, a més de la de Davies a Milà, el club blaugrana també ha obert la porta a Roland Smits, Nigel Hayes i Pierre Oriola i fins i tot es parla de Nick Calathes, al qual encara li queda un any més. Caldrà veure què passa finalment amb l’australià Dante Exum. Tot i que l’escorta australià té com a prioritat tornar a provar sort a l’NBA, després d’haver tornat a sentir-se jugador a Barcelona. Sarunas Jasikevicius no el dona encara per perdut i desitjaria poder comptar amb ell, més encara si amb la baixa de Davies i Hayes ja no hi hauria el problema d’excés de places d’extracomunitaris.