Els ‘play-off’ de la Lliga Endesa

Brandon Davies, com a símptoma dels dubtes del Barça

  • L’equip blaugrana arriba pressionat al partit crucial de la semifinal davant el Joventut després de perdre el factor camp

  • «Somiar és gratis, però hem de ser realistes, no hem aconseguit res encara», assegura Carles Duran, tècnic verd-i-negre

Brandon Davies, com a símptoma dels dubtes del Barça

ACB Photo

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Des de la seva aparició al Palau, el 2019, Brandon Davies es va convertir en un dels herois de la grada pel seu desplegament d’energia i la seva lluita sota els taulers. El sobrenom de ‘Rambo’ el va acompanyar des de l’inici. Però la seva energia i la seva eficàcia han anat difuminant-se mentre s’enredaven les converses per renovar-lo. La seva actuació diumenge a la derrota davant el Joventut en el segon partit de la semifinal exemplifica la caiguda dels seus ‘stocks’ a la borsa blaugrana. No va anotar en 16 minuts (0 de 3 en tir), va capturar tres rebots i va tancar el partit amb un -3 de valoració. Aquests números són més dolorosos en comparació amb els de Tomic (24 punts, 5 rebots), el seu parell a la Penya, que després de vuit temporades de blaugrana va exercir de botxí.

Els dirigents del Barça ja saben que Davies no seguirà l’any vinent. Mentre es disputava l’encreuament davant el Bayern, es va comprometre amb l’Armani Milan per a les tres pròximes temporades. L’oferta econòmica blaugrana era millor però només de dos anys. Davies la va rebutjar. La seva situació a la plantilla, en aquests moments, és un símptoma evident dels dubtes, la inquietud i els problemes de química que assalten el vestidor del Barça. No és l’únic que viu amb inquietud els temps que s’acosten i el rum-rum que envolta l’equip.

En els últims temps s’ha filtrat l’arribada del pivot txec Jan Vesely (Fenerbahçe) i de l’aler pivot brasiler Oscar Da Silva (Alba Berlín), els contactes amb el base Tomas Satoransky i han aparegut notícies sobre la sortida de Roland Smits i Pierre Oriola. Qui més, qui menys, se sent afecte en el grup blaugrana.

Partit fonamental

Notícies relacionades

Envoltat de constants rumors, el Barça es presentarà aquest dimecres a  Badalona per afrontar davant el Joventut el tercer partit de les semifinals (21h#Vamos). Ho farà en una situació de màxima pressió perquè l’1-1 ha canviat la dinàmica de la sèrie. Ara és l’equip verd-i-negre el que compta amb el factor pista a favor i el que està amb la moral disparada. «Estem bé, amb confiança després de guanyar al Palau i anem amb ambició, tot i que sabem que seran partits molt complicats. Esperem que el factor camp sigui decisiu», va valorar Pau Ribas, abonant-se a la consigna que va llançar Carles Duran després de la victòria al camp blaugrana. L’Olímpic ha de ser un infern», va dir.  «Somiar és gratis, però hem de ser realistes i encara no hem aconseguit res», va dir aquest dimarts en la prèvia. «Guanyar-li dos partits al Barça mai és fàcil, però ho intentarem i espero que la gent ens empenyi cap a una victòria que seria molt important».

Mirotic va tornar a sortir al pas aquest dimarts per tranquil·litzar els ànims en el bàndol blaugrana. «No és la primera vegada que estem en una situació com aquesta, perdent el factor camp. L’important és que l’equip està amb ganes de continuar competint, de ser millor, de complir el nostre objectiu. Anem pel camí més dur, però l’important és que s’aconsegueixin els objectius. No tinc cap dubte dels meus companys, del seu compromís i que farem molt bé les coses a Badalona», va afegir l’estrella blaugrana posant èmfasi en la necessitat de la unió del vestidor, igual que va fer el base lituà Rokas Jokubaitis. «El que necessitem és bona atmosfera a l’equip, tot el millor per a l’equip. Però crec en el nostre equip, en les nostres possibilitats».