Bàsquet

Una pèssima segona part condemna el Joventut a Mònaco

L’equip verd-i-negre encaixa la seva primera derrota al Top 16 de l’Eurocup (97-82)

2

El Joventut va deixar escapar a Mònaco la seva primera oportunitat de classificar-se matemàticament per als quarts de final de l’Eurocopa al perdre (97-82) davant un AS Mònaco que, a més, li va arrabassar la primera posició pel ‘basket average’.

Els monegascos van passar per sobre de la Penya en una pèssima segona part dels verd-i-negres, que no van saber igualar la intensitat en el joc del seu rival, que va tenir en O’Brien (21 punts), Gray (23 punts) i Bost (17 punts) el seu triplet letal. Dimitrijevic (15 punts) i Joel Parra (14 punts) van ser els verd-i-negres més encertats.

Les 16 pilotes perdudes i els 11 rebots ofensius del Mònaco van ser un llast per als de Carles Duran, que van tornar a estar molt malament en defensa i van encaixar 51 punts en el segon temps.

Bona arrencada, mala continuació

El primer quart va ser una muntanya russa. El Joventut vcomençar amb un 0-10, amb triples de López-Arostegui i Bassas, i el Mònaco hi va respondre amb un 21-4 que el va posar set a dalt (21-14, min. 8) amb Knight i Gray repartint-se la majoria de punts.

Va acabar el quart per davant de la Penya (22-23) després que Dimitrijevic i López-Arostegui sumessin set punts consecutius.

En el segon quart, el Joventut va ampliar el seu avantatge a cinc punts (26-31, min. 13) amb Joel Parra desencadenat en atac, però la mala defensa sobre Bost i Grat va permetre al Mònaco remuntar al marcador i anar-se’n al descans un per sobre (46-45).

El Joventut va començar a trontollar en el tercer període. Es va encallar en atac amb cinc punts en els primers sis minuts i la seva mala defensa va donar ales al Mònaco, que, de la mà de Bost i Ndoye, se’n va anar fins als 12 punts d’avantatge (62-50, min. 26).

Amb Tomic assegut a la banqueta per faltes i Pau Ribas lluny de la seva millor forma, la Penya va quedar a mercè del seu rival, amb O’Brien intractable en atac.

Els verd-i-negres van recuperar el terreny perdut amb Morgan precís en el triple i Parra anotant amb confiança (71-67, min. 34), però no van trobar la manera de parar Bost i O’Brien i el Monaco se’n va anar fins a una màxima diferència de 13 punts (83-70, min. 36).

Al Joventut només li quedava salvar el ‘basket average’ per conservar el liderat, però els monegascos van continuar aprofitant la irregularitat defensiva dels verd-i-negres i els seus errors en el rebot defensiu per ampliar l’avantatge fins als 15 punts (90-75, min. 38), que mantindria fins al final del xoc.

Fitxa tècnica

Mònaco: Bost (17), Knight (16), Inglis (3), Cissoko (-), Lessort (9) –equip inicial–, Demahis (3), Ndoye (5), Yeguete (-), O’Brien (21), Gray (23) i Ratton (-).

Joventut : Bassas (3), López-Arostegui (10), Parra (14), Brodziansky (8), Tomic (10) –equip inicial–, Dimitrijevic (15), Ribas (5), Morgan (11) i Birgander (6).