oposicions

Més de 5.100 aspirants per a 188 places de bomber i urbà a BCN

Desenes de persones fan les proves d’unes oposicions per treballar a Correus, a Barcelona.

Desenes de persones fan les proves d’unes oposicions per treballar a Correus, a Barcelona. / ARXIU / GUILLERMO MOLINER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 5.161 persones opten des d’ahir a través d’una oposició a una de les 128 places d’agent de la Guàrdia Urbana i les 60 de bomber en el Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament. L’Ajuntament de Barcelona, que és l’administració que convoca les oposicions va informar que, dels opositors, més de 1.500 són dones, fet que suposa el 36,3% dels aspirants a urbans, i el 17,56% en bombers, els percentatges "més alts de la història".

Després de les proves d’accés, explica el consistori, els que superin l’examen per accedir a la Guàrdia Urbana hauran de seguir el curs de Formació Bàsica de Policia a l’Escola de Policia de Catalunya, a partir del mes de setembre.

Al seu torn, els que superin la prova d’accés al cos de bombers hauran de començar en aquest 2024 un curs selectiu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Pròxima convocatòria

"Amb la convocatòria d’aquestes places, l’ajuntament reforça el seu compromís amb la seguretat i la protecció dels habitants de Barcelona", indica la nota del consistori, en què s’anuncia que l’any vinent es convocaran noves places per als dos mateixos cossos.

Notícies relacionades

La plantilla de la policia local de Barcelona suma actualment 3.403 agents, la màxima xifra de la seva història. Del total, 584 són dones (17,6%). La plantilla dels bombers de Barcelona la integren en el dia d’avui 767 efectius, dels que el 5,6% són dones, els que suposa 4,5 punts més que al 2019.

Els aspirants van realitzar ahir la prova cultural i teòrica, un test d’aptitud i l’examen de llengua estrangera, així com altres proves de personalitat i competències. En la convocatòria de la Urbana es demana per primera vegada el títol de Batxillerat o similar, tal com estableix la llei catalana de policies locals.