Collboni salva el carril bici de la Via Augusta després de posar-lo en dubte

Collboni salva el carril bici de la Via Augusta després de posar-lo en dubte

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El govern de l’alcalde Jaume Collboni mantindrà el carril bici de la Via Augusta sense cap canvi. L’executiu del PSC va dibuixar un interrogant sobre la calçada per a ciclistes quan, al cap de poc d’estrenar-se i tot just recuperar el comandament de l’Ajuntament de Barcelona, va encarregar un informe per comprovar si els ciclistes interferien en el tràfec de vehicles, vianants, autobusos i serveis del neteja a l’avinguda que travessa el districte de Sarrià-Sant Gervasi. Després de tancar-se l’estudi, el govern municipal aclareix la incògnita i indulta el projecte, un altre més sobre el qual els socialistes i els seus antics socis de Barcelona en Comú tenien divergències fins ara.

Notícies relacionades

"La decisió és mantenir el carril bici de la Via Augusta tal com es va posar en funcionament a l’estiu", va respondre ahir la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Laia Bonet, a un prec d’ERC en la comissió d’urbanisme. La regidora va justificar que "el carril bici s’utilitza de forma notable, de la mateixa manera que d’altres al centre", en especial per "menors que van i venen de centres educatius". Va afegir que el pas de bicicletes conviu sense problemes amb els autobusos que agafen i deixen passatgers a la Via Augusta, així com amb els vehicles de neteja.

Bonet va dir que s’aprecia una reducció de "quasi un 27%" del trànsit de vehicles al tram on el carril bici s’ha desplegat.