"BCN ofereix un ecosistema dinàmic per a les empreses"

Barnaby Wass, director general de TransPerfect, ha donat forma al sector de les solucions lingüístiques durant més de 25 anys. Des que va fundar l’oficina de Barcelona el 2004, la més gran a nivell mundial, ha sigut clau en la supervisió de 25 oficines arreu del món, la millora de la qualitat del servei i el desenvolupament de noves línies de negoci. Com a membre de la junta directiva de l’Entertainment Globalization Association, Barnaby exerceix un paper estratègic en l’expansió de la divisió corporativa de mitjans de comunicació i entreteniment. Amb doble nacionalitat britànica i francesa, és també membre del consell d’AFANOC.
¿Per què va escollir Barcelona?
Com a proveïdor de serveis lingüístics, el nostre punt fort és la gent. Necessitem parlants natius altament qualificats i competents en el seu idioma, i Barcelona compta amb una increïble reserva de talent en aquest sentit. És probablement la ciutat europea amb més estudiants estrangers i molts es queden després dels seus estudis. Tenim més de 52 idiomes representats a la nostra oficina de Barcelona. Vam començar en un Starbucks amb tres persones, i ara som més de mil, i això no hauria sigut possible en cap altre lloc que no fos Barcelona.
¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?
Barcelona ofereix un ecosistema dinàmic per a les empreses amb una forta aposta per la innovació i els serveis tecnològics. La qualitat de vida, l’arquitectura, el ric patrimoni cultural i les excel·lents infraestructures fan de Barcelona un destí molt atractiu tant per a les persones com per a les empreses. A més, tot és molt a prop; pots anar a esquiar i fer kitesurf en un dia. I el nombre gairebé infinit de restaurants de qualitat és increïble.
¿Quins aspectes de la ciutat s’han de millorar? ¿Com?
La ciutat és víctima del seu èxit. Hi ha molt turisme, que és part del seu èxit, però el turisme de masses també és un problema. També crec que no té espais verds. En aquest sentit, la mobilitat i la contaminació també són un problema. Més carrers per als vianants podria ser una solució. Les noves zones per als vianants han sigut increïbles, així que crec que van en la bona direcció.
¿Què espera de Barcelona en els pròxims anys?
Té un potencial increïble de talent qualificat internacional. Crec que és necessari que deixi de ser la capital europea dels contact centers per convertir-se en un centre de serveis de més valor afegit centrat en la innovació i la tecnologia. Atès l’entorn i la qualificació de la gent, té una oportunitat real de convertir-se en el Silicon Valley d’Europa.
Notícies relacionades¿Quina ciutat sent com la seva ciutat?
Barcelona és definitivament la meva ciutat i on he establert la meva família i els meus fills. Em sento com casa.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Presumpta administració deslleial Els Mossos confisquen documents i joies als marmessors de Pere Mir
- Infraestructures Renfe prepara 9.000 trajectes en bus per al tall de Rodalies entre El Prat i Vilanova de l'1 al 4 de maig
- Educació a Catalunya Més del 40% d’aspirants a estudiar Magisteri a Catalunya no aproven les proves d’accés
- Crisi elèctrica Illa compareixerà el dimarts al Parlament per donar detalls sobre l'apagada
- MOBILITAT Controls a les carreteres gironines pel pont de l’1 de maig
- ENERGIA La presidenta de Red Eléctrica apunta a les elèctriques per l’apagada i descarta dimitir perquè a la seva xarxa «res va fallar»