Barcelona fa miques el seu rècord de calor al febrer amb 23,2 graus

Barcelona fa miques el seu rècord de calor al febrer amb 23,2 graus

ALFONS PUERTAS / OBSERVATORI FABRA / RACAB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A dos quarts de dues del migdia d’ahir, 4 de febrer, l’estació automàtica de l’Observatori Fabra de Barcelona va marcar 23,2 graus, el registre més alt en un mes de febrer des de 1914, quan van començar a recollir-se les temperatures en aquestes instal·lacions meteorològiques del pendent de Collserola. Si la dada s’acaba confirmant oficialment, s’haurà superat en gairebé un grau el rècord anterior per al segon mes de l’any, datat el 3 de febrer del 2020.

Notícies relacionades

No és gaire habitual que al febrer la ciutat de Barcelona arribi als 20 graus. En els 110 anys de dades de l’Observatori Fabra, només havia passat en 35 ocasions anteriors. I des que ha començat aquest mes, ja van dues vegades amb els termòmetres per sobre: la del dia 3 (20,4) i la d’aquest diumenge.

Aquesta temperatura es va registrar, a més, després d’un gener que va ser excepcionalment càlid a Barcelona, que es troba immersa en un anticicló que ha portat altes pressions i la presència d’aire càlid en altura. Al centre de la ciutat, a aquella mateixa hora, els termòmetres del Raval marcaven 19,9 graus i els de la Zona Universitària, 19,4, segons el Meteocat.

Temes:

Barcelona Calor