BCN autoritza el Barça cinc dissabtes més d’obres al Camp Nou

BCN autoritza el Barça cinc dissabtes més d’obres al Camp Nou

JORDI RIBALAYGUE

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les obres del Camp Nou tornen a allargar-se sis dies a la setmana. El districte de Les Corts i el Barça han anunciat aquesta setmana als col·lectius veïnals de l’entorn de l’estadi que els treballs de reconstrucció s’estenen també als dissabtes. Serà així almenys fins al 17 de febrer.

Les associacions de veïns veuen amb certa reticència que l’Ajuntament de Barcelona concedeixi una jornada més de treball a la setmana per a la reforma del recinte blaugrana des d’ahir. Els consola que, almenys, les tasques dels dissabtes comencin més tard que els dies feiners i acabin abans, com havien pregat. Les entitats veïnals volen pensar que la prolongació de les obres als caps de setmana contribuirà que la remodelació i les molèsties que els associen acabin al més aviat possible.

El districte explica que ha atorgat permís al club "perquè les obres puguin continuar els pròxims cinc dissabtes". Són el 20 i el 27 de gener i el 3, el 10 i el 17 de febrer. Es treballarà de 10.00 a 18.00 hores, menys del que és sol ser habitual de dilluns a divendres.

Horari sense soroll

El consistori autoritza un horari en dies feiners dins de la franja que va de 08.00 a 21.00 hores, tret d’excepcions que han de ser informades al veïnat amb temps. A més, l’ús de maquinària està prohibit partir de les 20.00 hores. Inspectors municipals van detectar treballs fora de l’interval marcat l’estiu passat. De resultes d’això, el consistori va obrir dos expedients sancionadors contra la constructora contractada per la directiva de Joan Laporta, Limak. Una de les multes es va saldar amb el pagament de 75 euros.

No és la primera vegada que la reforma del Camp Nou s’amplia als dissabtes. L’última vegada va ser entre mitjans de novembre i primers de desembre. El Barça respon que la nova sol·licitud de comptar amb un dia més a la setmana per a la remodelació no es deu a cap tasca extraordinària. "Els dissabtes es consideren un dia normal", afirma el club.

Notícies relacionades

"Ens genera problemes perquè, si durant la setmana molesta, dissabte molesta també", expressa Andrés Quílez, president de l’Associació de Veïns de Sant Ramon. El dirigent veïnal ha apressat que es posi remei a les incomoditats per l’acumulació de pols que es dispersa des del terreny que ocupava el desaparegut Miniestadi, on es trasllada i es recicla formigó, ferro i altres restes procedent de les demolicions del Camp Nou. El material recuperat es reaprofitarà en la reconstrucció. El Barça demanarà a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) flexibilitat al decret de sequera per remullar la runa i pal·liar així la polseguera que fastigueja al veïnat.

Els representants del club van insistir davant el districte i els col·lectius veïnals que l’obra va avançada. "Veurem si acaben al més aviat possible i que els veïns puguin descansar almenys diumenge", desitja Quílez.