Els EUA encapçalen l’auge de reserves per viatjar a BCN

Les previsions turístiques per al primer trimestre del 2024, tradicionalment temporada baixa a la ciutat, arrenquen amb optimisme.

Els EUA encapçalen l’auge de reserves per viatjar a BCN

patricia castán

3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Després d’una tardor en què el turisme ha superat les previsions a Barcelona, l’inici d’any que tradicionalment sol ser de plena temporada baixa arrencarà amb optimisme, vistes les reserves del primer trimestre del 2024 i l’enorme impuls de cites internacionals com el Mobile World Congress o l’ISE. Així ho pronostica l’Observatori del Turisme a Barcelona, que situa els nord-americans com a primer mercat internacional a la ciutat per a les pròximes setmanes, només per darrere del viatger estatal, que inclou el de la resta de Catalunya.

En el document –que analitza diverses tendències– es destaca que entre els visitants de la resta d’Espanya el volum de passatgers més gran arriba de Madrid, Palma i Sevilla, i la Setmana Santa marcarà el seu apogeu, que aquest any serà l’última setmana de març. Els conceptes més buscats a internet per aquests viatgers domèstics (liderats pels mateixos catalans) són la Sagrada Família, el Tibidabo, hotels i destinacions de la comarca del Garraf. El seu nivell de reserves és "molt superior" al registrat durant l’any passat, remarca aquest organisme. Pernoctaran de mitjana 2,3 nits i el visitant vindrà sobretot en parella. Però el volum d’aquest mercat serà notablement menor que en el destí Madrid, puntualitzen des de l’Observatori.

Nova York, Miami, Filadèlfia

En el cas dels Estats Units, el seu volum de reserves, destaquen a la radiografia sectorial, "confirma la tendència a l’alça d’un dels mercats més interessants quant a despesa i tipus de visita", ja que arriba a estades mitjanes de 4,5 nits. Fins al moment s’ha constatat un pic de reserves la setmana del 19 de febrer, detallen, però també períodes de vacances escolars i diversos dels seus dies festius, quan viatjaran sobretot en grups.

Analitzant els fluxos aeris, els volums més grans són des de Nova York, Miami i Filadèlfia. I, curiosament, la zona des d’on s’han fet més recerques online de Barcelona ha sigut New Hampshire. Aquest 2024 arrencarà amb un nivell de reserves (realitzades amb més de 100 dies d’antelació) molt superior al mateix període del 2023, cosa que implica bones perspectives per al sector turístic.

Mercats de proximitat

En tercer lloc en el rànquing de nacionalitats que s’allotjaran a Barcelona figura, de moment, França. El seu nivell de reserves per al primer trimestre del 2024 també ha crescut, i de mitjana faran estades de tres nits, sobretot en parella. La capital catalana és el seu destí més reservat a Europa (excepte París).

Per darrere en la previsió turística figuren els visitants del Regne Unit, que habitualment arriben des de Londres, Birmingham i també Manchester. Aquests viatgers, que revelen les seves intencions amb les seves recerques a internet, tornen a posar el focus en la Sagrada Família, però també en "coses per fer a Barcelona". El seu pic, a més de Setmana Santa, podria arribar la segona setmana de febrer, pel calendari escolar. I les seves estades mitjanes, sobretot en parella, seran de 3,5 nits.

Notícies relacionades

A continuació hi ha Itàlia, els fluxos del qual solen arribar majoritàriament des de Roma, Milà i Venècia. No obstant, Sardenya ha sigut la regió que ha mostrat més interès per la capital catalana en els últims 90 dies. Aquests viatgers trenquen l’hegemonia de l’interès per Gaudí, i situen "el mar" com a concepte que més capta la seva atenció a la ciutat abans d’emprendre el viatge. També per a ells Barcelona serà aquests mesos el destí europeu més reservat, Roma a banda, i amb idea de passar tres nits.

Alemanya i els Països Baixos seran altres països que més turisme injectaran a Barcelona en els pròxims mesos, i des d’on també destaquen –en menor mesura– les recerques de vols i hotels, remata l’informe.