BCN suma un altre augment de lloguers de rècord: 1.171 euros al mes

BCN suma un altre augment de lloguers de rècord: 1.171 euros al mes
1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

La vivenda de lloguer a Barcelona continua pujant de preu fins al punt d’encadenar rècords i haver arribat als 1.171,3 euros com a renda mitjana dels contractes firmats i registrats a l’Incasòl en el tercer trimestre del 2023. L’últim balanç que va publicar ahir aquest organisme constata també una nova caiguda del volum de nous contractes (només 8.934), que arriben a la seva dada més baixa al descendir un 15% en un any, com a conseqüència del minvant estoc en arrendament a la capital catalana.

Els preus del tercer trimestre a Barcelona suposen un augment mitjà de gairebé 48 euros, respecte als 1.123 euros en el segon trimestre de l’any. L’increment trimestral és del 4,2%, mentre que representa un 9,8% més que fa un any, segons la radiografia oficial que permeten establir les fiances dipositades a l’Institut Català del Sòl (Incasòl).

Els districtes on més han pujat els lloguers entre juliol i setembre han sigut Sarrià-Sant Gervasi (7,4% trimestral, i assolint els 1.668 euros de mitjana) i les Corts (7,1%), que lidera també els increments interanuals, per sobre de l’11%. El que menys ha crescut en el trimestre analitzat ha sigut Sants-Montjuïc (0,2%, i 1.027,6 euros), així com Horta-Guinardó, Nou Barris i l’Eixample (1.292,6 euros al mes), tot just per sobre de l’1%.

Notícies relacionades

Amb les últimes dades, els pisos més barats s’han firmat al districte de Nou Barris a una mitjana de 804,8 euros mensuals, seguits per Horta-Guinardó a 922 euros. Sant Andreu (940 euros) tanca l’escassa quota per sota de la barrera dels mil euros. La resta, un total de set districtes, la superen després d’enllaçar pujades al llarg de l’any. D’aquesta manera, el preu per metre quadrat marca un altre rècord a la capital catalana, 16,22 euros i un increment del 8,7% en un any.

En l’àrea de Barcelona la mitjana és de 991 euros mensuals.