«De manera immediata»

Trias demana a Collboni que il·lumini la façana de l’Ajuntament de Barcelona amb els colors d’Israel

Trias demana a Collboni que il·lumini la façana de l’Ajuntament de Barcelona amb els colors d’Israel

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El grup municipal de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, encapçalat per l’exalcalde nacionalista Xavier Trias, ha demanat aquest dimarts que la façana del consistori s’il·lumini amb els colors de la bandera d’Israel, després de la guerra desencadenada entre el país i la milícia de Hamàs a Gaza. El partit independentista ho ha sol·licitat a través d’un prec dirigit a l’alcalde Jaume Collboni. El govern municipal té un mes de marge per respondre a la petició.

Notícies relacionades

Junts ha explicat que ha sol·licitat un gest simbòlic cap a Israel «en solidaritat pels atacs terroristes de Hamàs». La formació ha defensat que, en cas que el govern municipal socialista reculli el guant, Barcelona s’equipararia amb «les grans capitals europees com Londres, Berlín o Brussel·les, que estan il·luminant els seus monuments i edificis públics per mostrar el seu suport al poble israelià».

El prec, registrat per la regidora Victòria Alsina, insta a il·luminar la façana de l’ajuntament «de manera immediata», seguint l’exemple d’altres ciutats europees. No és la primera vegada que el conflicte entre Israel i Palestina es cola en el debat polític de Barcelona. La decisió de l’exalcaldessa Ada Colau d’anul·lar l’agermanament entre la capital catalana i Tel Aviv va causar tensions entre els Comuns i els seus socis del PSC, així com amb l’oposició. Una vegada investit com a alcalde, Collboni va restablir relacions amb l’urbs israeliana al setembre.