Local polèmic

Ferrovellers busquen entre la runa de l’antiga discoteca Brisas de Barcelona

Ferrovellers busquen entre la runa de l’antiga discoteca Brisas de Barcelona

Carol Raval

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La runa de la polèmica discoteca Brisas, al número 37 del Paral·lel de Barcelona, va donar aquest dilluns una última imatge com a colofó. Els materials revolts eren pastura dels recicladors més eixerits de la ciutat: ferrovellers que recorren els carrers a la recerca de metalls o altres elements que puguin revendre a pes a majoristes especialitzats. 

El local va tancar definitivament al febrer i ha sigut demolit per deixar lliure el solar, que ocuparà una residència d’estudiants, segons el Pla especial aprovat l’any passat. El local va abaixar la persiana al desembre obligat per les mesures cautelars dictades després de l’homicidi d’un noi l’octubre del 2022.

Notícies relacionades

Malgrat que inicialment van presentar un recurs contra la decisió judicial, finalment van renunciar a la seva llicència d’activitat. El tràmit va quedar formalitzat el 2 de febrer i la demolició s’ha completat en pocs mesos. 

La discoteca acumulava múltiples infraccions i els veïns de la zona havien traslladat reiteradament a l’ajuntament queixes per les baralles i els sorolls derivats del local, que contribuïa que els jardins pròxims de les Tres Xemeneies es convertissin en un focus d’inseguretat. El final de la discoteca anirà ara a l’una amb la remodelació del parc per revitalitzar el tram final del Paral·lel, frontera sensible del Raval i el Poble-sec. 

Temes:

Pobresa