BARCELONEJANT

Un caputxino per al gos

Aquí les mascotes poden llepar ‘dogguccinos’, ‘dogtails’ i fins i tot benjamins de xampany. Voilà és la primera cafeteria exclusiva per a gossos. Tots els clients surten de quatre grapes. 

Un caputxino per al gos
5
Es llegeix en minuts
El Periódico

En aquesta cafeteria es demana el cafè movent més els malucs que amb l’Espresso macchiato d’Eurovisió. Els clients entren amb ànsies de jonqui directes a la barra. La mateixa cara desencaixada que al fer la declaració de la renda. S’abalancen a la propietària movent la cua compulsivament. "¿Un dogguccino?". Sona a pregunta retòrica. Tots assenteixen amb un "¡bub!". És la versió canina del caputxino, el hit d’aquest bar caní. Dogtail bar, anuncia un cartell lluminós sobre la minibarra. Hi ha còctels, és clar. Del Mojidog al Wagarita. Fins i tot es veuen ampolletes de Spritz d’aperitiu i benjamins de xampany: Cham & Pet. És inevitable: tots els clients acaben sortint del local de quatre grapes. Només falta la Patrulla Canina fent un control a la porta.

Un caputxino per al gos /

EPC

Aquí les mascotes es poden donar més capricis que Pancho, el gos de la loteria. Voilà Concept Store (plaça Narcís Oller, 1). És on acaba arrossegat qualsevol humà amb corretja passejant per Gràcia. La primera cafeteria de Barcelona exclusiva per a gossos. "Canfeteria", diran els pedants. La carta canina inclou cookies artesanals, dogguccinos, dogtails, piruletes de carn, dònuts, gofres (woof-waffle), empanadilles de seitons, fins i tot pastissos d’aniversari per encàrrec. Es dona per fet que no tenen frankfurts per pur decòrum.

Milly ja se sap de memòria tots els noms dels gossos del veïnat. "Però no dels amos", riu. És la dona a qui les mascotes miren amb devoció. Milly Yang, 32 anys, és de Shanghai, tot i que es va mudar a Barcelona des de París: allà va estar treballant els últims cinc anys per a Louis Vuitton i Dior. Del sector del luxe ha passat directa al caní. "I Voilà –justifica el nom–, ho he fet realitat". Mitja hora aquí i t’entren ganes d’obrir al costat un gimnàs caní per a tant client empatxat.

No hi ha pèrdua. És la porta groga. Tot just fa tres mesos que és oberta i ja s’ha convertit en el place to be caní. És cafeteria, pastisseria, concept store i fins i tot estudi de fotos (la parella de Milly és fotògraf). Tant li ofereixen al teu gos smoothies de conill com gorres, perfums i tota mena de productes de Buddy care. Fins i tot tenen batuts per a gossos veggies. "Hi ha molts gossets que tenen al·lèrgies", justifica la dependenta, Carol Chenivesse. És la mestressa de Bao, el buldog que surt en una de les fotos d’estudi penjades a la paret. "És la feina dels meus somnis", confessa.

Hi ha un mirall a la porta perquè el gos faci postures com si sortís a la portada del Vogue caní (el Dogue). Dins, una barra instagramejable a l’altura de qualsevol peülla per llepar les tasses a fons. Es veuen revistes pet friendly, collars personalitzables i molt accessori cuqui. "Intentem treballar amb marques espanyoles", apunta Milly. I t’ensenya els bols de moda de HotDog que podrien decorar qualsevol saló. "Són fets a Barcelona".

Naya ja va pel seu segon dogguccino. La seva àvia, Chinchin, la mira amb posat consentidor. Si els dius que semblen caniches, giraran els ulls en blanc. Són bichones frisé. Les amfitriones. Les gossetes de Milly. Saluden tots els clients ensumant-los el darrere amb deix cordial.

Paco, un habitual del local, té cara d’estar pensant: "No soc gos fins que no em bec un dogguccino". Avui ve de vacunar-se. "Cada dia vol venir", diu Flàvia mirant Trufa endrapant una piruleta de pollastre. "Quan està lluny, ja comença a galopar", assumeix Blanca mentre Tuxie llepa amb ànsia el seu dogguccino. "Ve cada dia a buscar el seu cafè –riu–. Et venen ganes de menjar-te’l tu". I no és dolent, no, si t’estalvies els toppings de carn.

"Semblen snacks, però sempre pensem en la salut dels gossos", promet Milly. És una cafeteria-pastisseria sense cafè, ni alcohol, ni sucre. ¿Els ingredients del caputxino de gossos? Nata sense lactosa i llet per a cadell (de cabra en pols). Els toppings són de porc, pollastre i peix per triar. Costen 2,50 €.

El Cham & Pet està fet a base de quefir de cabra. L’Spritz caní, de poma i pastanaga. Els dogtails són "la novetat de l’estiu", anuncia Milly. "Hidraten molt". El Mojidog porta cogombre; el Wagarita, síndria, i el Cosmopuplitan, poma, a més de llet de cabra en pols i iogurt sense lactosa. Aviat també oferiran gelats.

"Menús per als peluts"

No és la primera pastisseria canina que es distingeix per Barcelona. Ja fa 11 anys que va obrir Snouts (ara només ven online). A Lucy del Vacchio li han arribat a encarregar pastissos per a la festa de coronació d’una gossa. "Tot alimentació natural", recalca. Ofereix tota mena de coques, pastissos, fins hamburgueses i pizzes.

¿Que el gos es queda amb gana? Es pot demanar fins i tot un menú complet a Inu Café (Cabestany, 12). El seu "menú per als peluts" inclou primer, segon i postres per 5,95 € (el benefici es destina a protectores). També hi ha carta per a berenars canins: de croissants a hamburgueses. Ben aviat hi afegiran gelat de iogurt i plàtan casolà, avança Sakiko Kishida. Si hi vas, pregunta per "el cap". Duque (16 anyassos) és el gos que va inspirar aquesta veterana cafeteria dog friendly.

Notícies relacionades

Ja hi ha un parell de gelateries on els gossos poden demanar les seves pròpies terrines. Fa dos anys que Badiani ven el seu dog gelato (Rosselló, 232; Mandri, 37, Westfield Glòries). Il Gelato dell’Amore (Consell de Cent, 258) té fins una menjadora amb minitendal de ratlles per fer-se selfies amb la llengua fora. Va vendre més de mil terrines canines l’agost passat, assenyalen.

Arribats a aquest punt dogfriendly, les mascotes poden anar fins i tot a una sastreria: Caninetto (Viladomat, 57). Aquesta setmana estan d’aniversari: 12 anys. Atenen gossos, sobretot, però també gats, fures, conills, porcs, lloros. "Recentment –expliquen– hem fet arnesos fins i tot per a un gos robot".

Temes:

Barcelona Moda