Manifestació calenta

Albiach i Rufián s’encaren amb Desokupa i Grau espera «impacient» el desallotjament de la Bonanova

  • Una manifestació antifeixista preveu encarar-se amb la protesta de Desokupa aquest dijous a Barcelona

  • Les okupacions de la Bonanova escalfen el final de campanya amb dues protestes i un judici

Albiach i Rufián s’encaren amb Desokupa i Grau espera «impacient» el desallotjament de la Bonanova

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts

La protesta convocada per Desokupa a la plaça Universitat aquest dijous a la nit «contra Colau» a remolc de les okupacions de la Bonanova continua escalfant la recta final de la campanya electoral. A més, la vigília de la cita s’ha conegut que col·lectius antifeixistes criden a una concentració de signe contrari a la mateixa hora i lloc per encarar-se amb els manifestants ultres. Puja la temperatura al carrer i, en paral·lel, també surten a pronunciar-se alguns dels protagonistes de les eleccions, com Jéssica Albiach (En Comú Podem), Gabriel Rufián (ERC) i Anna Grau (Ciutadans).

Albiach situa EPC com antagonista de Vox i Desokupa

Vox«Vox i Desokupa han decidit que el seu enemic en aquesta campanya és En Comú Podem, per això han convocat una altra manifestació per aquest dijous a la plaça Universitat: per complir el seu objectiu d’expulsar-nos de tot Catalunya», ha exposat Albiach. Ho ha afirmat en un acte electoral del partit celebrat aquest dimecres al migdia a Tarragona per recolzar el candidat de la formació al municipi, Jordi Collado.

En els vídeos que ha publicat els últims dies en les xarxes socials el director de Desokupa, Daniel Esteve, demana als veïns de Barcelona que es tornin a congregar, com van fer en la concentració multitudinària del dijous 11 de maig, davant les finques okupes del Kubo i la Ruïna per fer fora «els anxoves» (apel·latiu amb què anomena els okupes) i «Ada Colau i els seus amics». «I vull dir una cosa a Vox i a Desokupa: no ens fan por. Ni ens callaran ni frenaran les transformacions socials que estem fent», ha declarat Albiach, que ha afegit la proclama del bàndol republicà durant la Guerra Civil: «¡No passaran!»

Rufián a Desokupa: «¿Qui us paga i per què?»

L’alcaldable d’ERC per Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) i portaveu al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, s’ha adreçat a Desokupa per qüestionar el seu finançament: «¿Qui us paga i per què?». «¿Per qui treballeu? Algun dia se sabrà», ha dit aquest dimecres en una roda de premsa d’ERC davant el Pavelló de la República Espanyola de Barcelona al costat de l’alcaldable d’ERC a la ciutat, Ernest Maragall.

Davant la manifestació de Desokupa, Rufián ha afirmat que «és bastant probable que desenes, centenars de nazis vinguin a aquesta ciutat, a Barcelona, amb autobús des d’altres ciutats» fins als edificis d’El Kubo i La Ruïna. Davant d’això, ha reivindicat ERC com força antifeixista: «Sempre ens tindreu davant. Fora nazis de les nostres ciutats, fora nazis de Barcelona».

Grau, sobre l’aval judicial: «Ja ens ho esperàvem»

Notícies relacionades

La candidata de Cs a l’alcaldia de Barcelona, Anna Grau, ha manifestat respecte per la decisió judicial que ha avalat per ara el desallotjament de l’edifici La Ruïna de la plaça de la Bonanova: «Ja ens ho esperàvem». «Els jutges sempre han dit que això s’havia de desocupar. Quan s’ha aconseguit deixar en suspens l’ordre de desallotjament és perquè s’han donat ordres polítiques», ha afirmat en declaracions als periodistes aquest dimecres a l’Eixample.

També ha informat que des de Cs continuaran concentrant-se a la plaça de la Bonanova com cada dimarts des de fa cinc setmanes: «Continuarem plantant cara pacíficament». «Esperem amb impaciència que les forces de seguretat, no els ‘desokupes’, facin la seva feina», ha assenyalat.