Delicte d’odi

L’Ajuntament de Barcelona denuncia davant la fiscalia els càntics nazis en la manifestació de Desokupa

Un dels autors identificat apareix en les llistes de Vox de Rubí

L’Ajuntament de Barcelona denuncia davant la fiscalia els càntics nazis en la manifestació de Desokupa
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha denunciat a la Fiscalia de delictes d’odi els càntics nazis i les salutacions de caràcter feixista que es van produir durant la manifestació de dijous passat davant l’edifici ocupat d’El Kubo, situat a la Bonanova, convocada per l’empresa Desokupa.

Segons ha explicat el regidor de Drets de Ciutadania i Participacó del consistori de Barcelona, Marc Serra, s’ha pogut identificar «alguns dels autors» d’aquestes accions, «que són coneguts com a membres de grups neonazis i un candidat de Vox» que apareix en la llista de Rubí. Segons Serra, la col·laboració ciutadana i de periodistes –entre ells Dazia Project, Joan Cabré i David Melero– ha permès que l’Oficina per la No-Discriminació pugui identificar «diversos autors» de crits de ‘Sieg Heil’ i salutacions feixistes.

Notícies relacionades

La denúnica ha sigut registrada aquest mateix dimarts i Serra confia que la Fiscalia de delictes d’odi «investigui i arribi fins al final». «A l’extrema dreta l’hem de parar des del carrer, però també des de les institucions. Mai més nazis sembrant l’odi i el terror a la nostra ciutat», conclou el regidor.

En la denúncia s’explica que, a part dels càntics nazis i les salutacions feixistes, es van produir manifestacions «incitant a l’odi ideològic» contra persones que s’identifiquen ‘de signe contrari’ així com la mateixa alcaldessa de Barcelona, Ada Colau».