¿Qui votar a Barcelona? El recomanador de vot per a indecisos elaborat per experts independents

¿Qui votar a Barcelona? El recomanador de vot per a indecisos elaborat per experts independents

DecidirBCN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La campanya electoral de les eleccions municipals 2023 a Barcelona no només és molt disputada, sinó que arrossega un gran nombre d’indecisos. Al voltant d’un 30% de l’electorat encara no sap què votar la setmana prèvia als comicis, per la qual cosa la incertesa sobre els resultats és molt elevada.

Per ajudar a decidir amb fonament, tres investigadors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona i de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han creat un recomanador de vot virtual. Es tracta d’un test ràpid i totalment online, d’ús gratuït i independent de qualsevol partit. Es compon de 24 preguntes i revela a cada usuari la seva posició en el mapa ideològic i el grau de coincidència amb el programa de cada partit a Barcelona.

Pregunta per la identificació nacional i l’eix esquerra-dreta, però també concrecions locals com les superilles o la despesa en neteja a la capital catalana. Amb les respostes, que són anònimes, situa el votant respecte a les sigles en disputa.

Notícies relacionades

Els autors són Toni Rodon, professor lector del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF; Marc Guinjoan, professor agregat d’Estudis de Dret i Ciència Política de la UOC, i Nikandros Ionnidis, estudiant del programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials de la UPF.

El test es pot fer des de la web dels impulsors, Decidir Barcelona, o directament a través de la finestra incrustada en aquesta notícia que el lector pot trobar sota d’aquestes línies.