Eco internacional

L’‘efecte Springsteen-Obama’ dispara les reserves a l’hotel i restaurants que van visitar a Barcelona

El Gran Hotel La Florida despunta com a allotjament de moda i el menjador d’Amar s’omple fins i tot els migdies

  • Springsteen, Spielberg i els Obama es donen un banquet de mitjanit al restaurant Amar

L’‘efecte Springsteen-Obama’ dispara les reserves a l’hotel i restaurants que van visitar a Barcelona
4
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Els barcelonins van seguir amb curiositat i passió les anades i vingudes per Barcelona de l’estel·lar grup integrat porBruce Springsteen, Barack Obama, Steven Spielberg i les seves dones, Patti Scialfa, Michelle Obama i Kate Capshaw, als quals es van unir puntualment l’actor Tom Hanks i senyora amb motiu de l’inici de la gira del cantant a la capital catalana, l’última setmana d’abril. Però els llocs on es van allotjar o van alimentar també van arribar a un eco nacional i internacional inaudit: va resultar una impagable campanya de publicitat espontània, els efectes de la qual es deixen notar des d’aleshores, amb les reserves disparades de clients locals i de països llunyans, que veuen en l’elecció dels súper VIP un sinònim d’encert. O que en són tan fans que en volen seguir el rastre. Els principals beneficiats estan sent el Gran Hotel La Florida i el restaurant Amar, que són els que més van aparèixer als mitjans.

Al morbo per descobrir on s’allotjava Springsteen se li va afegir la gradual arribada del seu elenc d’amics cèlebre. L’hotel del Tibidabo es va convertir en un discret fortí amb una catifa vermella. El cantant va arribar un dimecres i va marxar el dimarts següent. Va triar l’hotel perquè ja hi havia anat en dues ocasions i va dir «sentir-se com a casa», per la seva mida i emplaçament, apunta la directora de Vendes i Màrqueting, Neus Tejedor, que també destaca l’amabilíssim i cordial tracte de l’estrella del rock. Es va convertir, doncs, en el gran amfitrió, mentre anaven arribant els altres. Els Obama no coneixien l’establiment, però van acudir a la veu de The Boss. Hi van arribar un dijous, i tot i que l’expresident dels EUA va haver de marxar dissabte, la seva dona s’hi va estar fins diumenge, com els Spielberg. Dissabte, en canvi, van arribar els Hanks.

Més esdeveniments i pernoctacions

El músic va lloar la «calidesa i personalitat de l’hotel», revela Tejedor, a l’estar tan pròxim a Barcelona però envoltat de natura. Aquest reclam, sumat a la seva recent popularitat, l’ha acostat a molts barcelonins, afegeix la mateixa font. Han augmentat les reserves de tot tipus, explica. Des d’esdeveniments d’empresa i familiars, fins a allotjament per a viatgers d'arreu del món, així com escapades romàntiques de parelles catalanes.

Però només uns quants podran dormir a les suites més estel·lars, que van triar les quatre parelles. El cantant ha disfrutat en cada estada de la Presidencial. I tot i que la seva agenda a la ciutat va ser intensa, van passar bones estones prenent unes copes junts a l’hotel, i van fer un dinar i un sopar. Un es va celebrar a porta tancada per preservar la seva intimitat al restaurant Bistrot 1925, de cuina de mercat i gran qualitat de producte. També els esmorzars van ser conjunts però amb privacitat. Malgrat el gran protocol de seguretat, es van mostrar «molt pròxims, sobretot Springsteen», afegeix. Fins al punt de posar amb l’equip de l’hotel, que aquella setmana «va treballar al 200%» perquè tot sortís rodó.

Sense saber-ho, The Boss i companyia han reposicionat a nivell internacional un hotel de luxe –de propietat majoritària d’un empresari libanès– que està a la venda des de fa un temps.

La ruta barcelonina, a més de cultura (museus al carrer de Montcada, la Sagrada Família, una escapada a Montserrat..., amb diferents alineacions segons el dia), va estar protagonitzada per la gastronomia. El primer dia hi va haver un intent de reserva (que no va poder ser) a l’Àbac de Jordi Cruz (tres estrelles Michelin), que va aconseguir acollir els il·lustres comensals dissabte a la nit, quan Obama ja havia marxat. No obstant, la carismàtica parella sí que va sortir divendres per prendre alguna cosa a la terrassa del restaurant Martínez, enmig d’un gran operatiu de seguretat.

Però el gran sopar barceloní, ja que va aglutinar al complet els Springsteen, els Spielberg i els Obama es va produir a l’Amar, als baixos de l’Hotel El Palace Barcelona, com va avançar El Periódico. El seu tiberi de mitjanit, que va acabar amb foto de grup, i les ‘delikatessen’ que van provar van transcendir a tot el planeta. Fonts de l’hotel indiquen que de la visita i el seu àpat es va parlar a Fox News, ‘The Insider’, ‘US News’, Yahoo News, l’agència Reuters i molts més. Al Regne Unit van aparèixer a ‘The Telegraph’, ‘The Guardian’, ‘Harper’s Bazaar’ i d’altres. «Van llegir sobre nosaltres a Austràlia, l’Índia, Israel i molts altres països», afegeixen.

Taules amb més anticipació

Notícies relacionades

El restaurant del xef Rafa Zafra i els seus socis Anna Gotanegra (d’Estimar) i Ricardo Acquista, juntament amb El Palace Barcelona, va obrir l’any passat però ja s’ha posicionat com un imprescindible de la ruta ‘gastro’ de Barcelona. Gotanegra explica que a la nit (a la carta, a una mitjana de 180 euros) ja tenien una alta demanda, però que després de la visita dels famosos comensals, les reserves s’han disparat fins al punt d’omplir fins i tot els migdies, quan fan menús especials de dos, quatre o cinc plats, a partir de 55 euros. I de tenir llista d’espera els caps de setmana.

Es registren també peticions «amb molta més antelació» de persones que tenen previst arribar a la ciutat en les pròximes setmanes. Per exemple, des de Nova York ja volen assegurar la taula. A l’hotel detallen que en aquesta època arriben molts creueristes de luxe, sobretot dels Estats Units, per als quals Amar és ara una prioritat gastronòmica en la seva visita. «Alguns clients ens pregunten a quina taula van ser», afegeixen. No van voler el privat i es van ubicar a la situada al costat de la xemeneia, ara de culte.