Visita fugaç

Visita al Moco abans del concert: l’agenda dels Obama i els Spielberg a Barcelona

En la seva breu estada, les dues parelles han visitat el museu d’art modern del carrer Montcada

  • Multimèdia: la història d’amor de Springsteen i Barcelona, en sis concerts

  • ¿Quines són les 10 millors cançons de Bruce Springsteen?

  • Aquest és el lloc on van sopar: Restaurant Amar, la llagosta torna al Palace

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident dels Estats Units Barack Obama i la seva dona, Michelle Obama, van aterrar ahir a la nit a Barcelona per assistir al concert queBruce Springsteen ofereix avui a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

El matrimoni s’allotja al Gran Hotel la Florida, situat a la part alta de la ciutat. El mateix lloc que han triat el cantant i els altres dos convidats d’honor al seu xou, el cineasta Steven Spielberg i la seva dona, l’actriu Kate Capshaw.

Acompanyats pel fort dispositiu de seguretat, van sopar tots junts al restaurant Amar. Un luxós local especialitzat en productes del mar i dirigit pel xef sevillà Rafa Zafra, on van disfrutar d’un sopar gastronòmic fins a passades les dues de la matinada.

Abans del gran concert d’avui, els Obama han disfrutat d’una visita llampec a la capital catalana. Finalment han decidit visitar el Moco, el museu d’art modern del carrer Montcada que va obrir les portes el 2021 i que allotja interessants peces d’art contemporani de noms com Bansky, Dalí, Warhol, Damien Hirst, Keith Haring, David LaChapelle o KAWS. Tant l’arribada com la sortida dels Obama i els Spielberg ha estat envoltada de gran expectació i fortes mesures de seguretat. L’estada de l’exmandatari americà requereix el desplegament d’un important dispositiu de seguretat que ha comptat amb el suport dels Mossos d’Esquadra, i que com era de preveure, no ha passat inadvertit.

El matrimoni Spielberg, aquest divendres a Barcelona.

/ Quique García / Efe

Notícies relacionades

Segons apunta el portal de notícies alemany ‘Der Spiegel’, està previst que Barack Obama abandoni demà mateix Barcelona per assistir a una sèrie de conferències europees que arrencaran a Zuric. L’ex primera dama allargarà un dia més la seva visita, segons fonts coneixedores de l’agenda, per marxar diumenge.

El Moco Museum de Barcelona va celebrar fa uns mesos el seu primer aniversari amb un bon balanç (mig milió de visites) i ho va fer incorporant noves peces a la seva col·lecció de l’artista afroamericà Kehinde Wiley, famós precisament pels seus retrats de Barack Obama i Michael Jackson. És una iniciativa de la parella formada per Lionel i Kim Logchies, que es van immortalitzar amb les dues parelles després de la visita.