Exposició interactiva

Crea la teva pròpia Barcelona: el Palau Robert anima a redissenyar la ciutat a través del videojoc Minecraft

  • El Palau Robert «somia» com seran les ciutats del futur

  • Els jardins del Palau Robert de Barcelona reobren després de lluitar contra una plaga de rates

Crea la teva pròpia Barcelona: el Palau Robert anima a redissenyar la ciutat a través del videojoc Minecraft

Cedida

3
Es llegeix en minuts

El Palau Robert de Barcelona continua somiant amb les ciutats del futur. En el marc de la seva exposició Somia la ciutat, s’ha animat a buscar uns arquitectes una mica peculiars. La mostra organitza una activitat amb la qual tant els nens com els adults podran dissenyar els edificis d’una ciutat ideal a través del videojoc Minecraft.

Per als profans del món dels videojocs i recreatius, Minecraft va ser llançat al mercat el 2011 i durant anys s’ha considerat el millor joc d’aventures i supervivència. Consisteix a col·locar i destruir blocsamb l’objectiu de construir estructures tridimensionals.

Minecraft té una legió de seguidors. El 2022 es va calcular que el joc sumava uns 140 milions de jugadors actius arreu del món. I no en va. El joc, amb poc més d’una dècada d’existència, continua oferint infinites possibilitats creatives en un món virtual enorme.

Somia la ciutat busca els millors dissenys d’una ciutat ideal a través d’aquest cèlebre videojoc i publicitarà les millors construccions exhibint-les a la pantalla col·locada al vestíbul del Palau Robert. Un cop finalitzi l’exposició, l’11 de juny, es mostraran a la pàgina web del Palau Robert. Aquesta activitat interactiva ha sigut ideada pel Club Play & Roll de La Salle Campus Barcelona.

Dissenya la teva pròpia ciutat

El punt de partida d’aquest repte és un món nou a Minecraft que exerceix de tela en blanc. Els participants han de donar color a aquest món virtual i omplir-lo de construccions per conformar un prototip de ciutat ideal.

Així, qualsevol usuari pot dissenyar la seva pròpia Barcelona com a arquitecte i urbanista amateur. I a la seva ciutat utòpica podrà construir tot el que vulgui i pugui imaginar: des de gratacel i grans monuments fins a parcs, estadis i hospitals.

A més, l’exposició dona tantes oportunitats com es vulguin. El nombre de participacions és il·limitat, però dins de cada món només hi pot haver una construcció. Així doncs, cal enviar diferents construccions per participar en el repte amb més d’un disseny de ciutat.

Els únics requisits a tenir en compte a l’hora d’elaborar la creació és que ha de tenir una mida màxima de 64 x 64 blocs –les unitats de mesura ‘minecraftianes’– i no es pot incloure cap missatge ofensiu ni polèmic.

Com crear i enviar una construcció

Els interessats a participar i crear una construcció pròpia han d’entrar en aquest enllaç i descarregar-se l’arxiu «plantilla» que trobaran a la pàgina web. Una vegada descomprimit –és un arxiu d’extensió ‘zip’– podran obrir a l’ordinador el món virtual en blanc per dissenyar i construir una Barcelona ideal, com proposa Somia la ciutat. Un cop finalitzada la creació hauran de guardar l’arxiu, tancar el joc i de tornar a comprimir l’arxiu en format ‘zip’ per poder enviar-lo per correu electrònic als organitzadors. Les instruccions pas a pas estan detallades a la web del repte. El Club Play & Roll de La Salle Campus valorarà cada proposta i comunicarà per correu electrònic als seleccionats que la seva obra s’exposarà al Palau Robert.

Exemples de construccions

Notícies relacionades

Per a qui pateixi un bloqueig artístic i no pugui visualitzar la construcció perfecta, aquí van un parell d’exemples de tot el que ofereix Minecraft. I és que molts usuaris del videojoc graven les seves construccions virtuals per pujar-les a YouTube.

Submergeix-te en l’arquitectura ‘minecraftiana’ i descobreix algunes repliques de llocs icònics de Barcelona, com la Sagrada Família, el Camp Nou, una parada de metroi fins i tot el Museu de les Aigües.