Funeral i estàtua de cera

L’última visita de ‘Pinotxo’ a la Boqueria: el cotxe de morts farà escala i sonarà la seva cançó favorita

Barcelona s’acomiada del restaurador amb quatre homenatges oberts al públic: mercat, tanatori i fins i tot una figura de cera

L’última visita de ‘Pinotxo’ a la Boqueria: el cotxe de morts farà escala i sonarà la seva cançó favorita

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Barcelona acomiadarà en gran el petit personatge que va fer famosa la restauració del mercat de la Boqueria. Amb el seu somriure i la seva corbata de llacet, Juanito Bayén va convertir la seva petita barra de bar en un lloc de peregrinació per a autòctons i turistes, per a ‘foodies’ entesos i comensals amb presses. El bar Pinotxo ha marcat una època a Ciutat Vella i la seva alma mater rebrà fins a quatre homenatges seguits per eclipsar la polèmica judicial i el conflicte familiar que ha enfosquit els seus últims dies.

Primer homenatge, al mercat

Les primeres mostres de carinyo han arribat ja de forma espontània a la seva barra, en forma de flors i notes de record. Per aglutinar aquests petits detalls, el mercat posa a disposició l’Espai Boqueria des d’aquest dimecres a les 15.00 h i fins divendres. Col·locarà aquí un gran retrat del Juanito i 88 roses blanques, pels seus 88 anys. Tot i que no hi ha consigna específica, és d’esperar que s’ompli de flors i notes aportades per amics i seguidors del Pinotxo.

Vetlla, funeral i l’última visita a la Boquera

Aquest mateix dimecres a la tarda obrirà al públic la vetlla, que durarà unes 24 hores i tindrà lloc al tanatori Sancho de Ávila. Hi podrà acudir qui vulgui. Dijous a les 13.00 h està previst el funeral, al mateix lloc i també obert a amics i cares conegudes.

L’última visita al mercat

Notícies relacionades

Potser l’acte més sorprenent serà el viatge fins al cementiri, ja que el cotxe de morts farà parada al mercat de la Boqueria perquè venedors i clients puguin donar-li el seu últim adeu. El Pinotxo farà així la seva última visita a la Boqueria, que ha sigut el gran escenari de la seva vida. L’adeu tindrà banda sonora especial: el mercat farà sonar la cançó favorita del restaurador, informen fonts de l’organització. Tot un himne de la ciutat, a més: Barcelona, de Freddy Mercury i Montserrat Caballé.

Cera i llibre

La presència del Pinotxo a la Rambla tindrà continuïtat simbòlica uns metres més cap al mar. El pròxim 3 de maig el Museu de Cera inaugurarà una figura de cera de Joan Bayén, acte que es farà coincidir amb la presentació del llibre La Boqueria del Juanito. Aquesta publicació d’homenatge, ideada per la seva jubilació, havia de presentar-se aquesta setmana però s’ha posposat l’activitat després de conèixer-se la mort del protagonista.