Mort als 89 anys

Perfil | ¿Qui era Juanito Bayén, el mític ‘Pinotxo’ de la Boqueria de Barcelona?

Només quedaven dos dies per a la presentació d’un llibre en homenatge a la seva figura

jose27844464 barcelona   barcelones     13 11 2014   icult   report de ru160930185544

jose27844464 barcelona barcelones 13 11 2014 icult report de ru160930185544 / JOAN S PUIG PASQUAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts, Barcelona s’ha despertat amb la tràgica notícia de la mort de Juan Bayén, més conegut com a Juanito o el ‘Pinotxo’ de la Boqueria, als 89 anys d’edat. Només quedaven dos dies per a la presentació d’un llibre en homenatge a la seva figura i a la història del seu mític bar.

¿Qui era Juanito?

Juanito Bayén era el titular del bar Pinotxo del mercat de la Boqueria de Barcelona, un negoci que va fundar la seva mare, la Catalina. Després de dècades darrere de la barra d’aquest bar, l’home es va convertir en un personatge molt popular i carismàtic; lluïa sempre la seva corbata de llacet, la seva armilla i un ampli somriure per als seus clients. Tant és així, que els actuals propietaris del bar –que ara es diu Mític– han decidir penjar grans fotos d’en Juanito a l’exterior de la parada, sabent que és tan conegut que serviran per identificar la parada sense utilitzar-ne el nom.

Conflicte pel bar Pinotxo

En Juanito ha mort enmig d’un conflicte judicial que va començar quan, després de jubilar-se el desembre passat i arran d’un conflicte familiar, va decidir traspassar per sorpresa el negoci. El que no va tenir en compte era que el seu nebot, Jordi Asín Bayén, continuava sent copropietari de la societat, amb dret a l’explotació del negoci, i també del seu contingut i nom.

Notícies relacionades

Ell es va assabentar del traspàs quan ja s’havia efectuat, amb l’aprovació de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, i els nous propietaris van reobrir el Pinotxo l’1 de març. Per això, es va obrir un procés judicial que, en primer lloc, va obligar els nous propietaris a eliminar el nom ‘Pinotxo’ del local. Avui dia continua oberta una altra via sobre les sis parades de la Boqueria que ocupa el bar.

Jordi Asín Bayés ha assegurat a EL PERIÓDICO que obrirà un nou bar Pinotxo a Barcelona, amb aquest mateix nom i el mateix equip d’abans. En aquests moments està buscant un nou local per continuar el negoci familiar en què ell, també, va passar incomptables hores darrere la barra.