Repte d’innovació

Dos projectes de moto connectada miraran de reduir els accidents a Barcelona

Les propostes de la catalana Mapit i la singapuresa Rider han guanyat el certamen municipal

Dos projectes de moto connectada miraran de reduir els accidents a Barcelona
1
Es llegeix en minuts

Els projectes de la catalana Mapit i de la singapuresa Rider han guanyat el repte per trobar solucions que ajudin a reduir la sinistralitat de les motocicletes promogut per l’Ajuntament de Barcelona.

El consistori ha impulsat aquest repte a través de la col·laboració del Comissionat de l’Agenda 2030 i de BIT Hàbitat i Fira de Barcelona, amb el saló Tomorrow.Mobility World Congress.

Ajudes al conductor

El projecte de Mapit rebrà 77.043 euros de finançament. Amb la seva idea, volen contribuir a la reducció del nombre d’accidents i de la seva gravetat mitjançant l’anàlisi de l’estil de conducció, condicions del vehicle i l’entorn i gestió dels sinistres amb un sensor instal·lat a les motos.

Les dades que transmet el sensor constantment serveixen per fer recomanacions als conductors a través d’una ‘app’ que es podrà consultar abans de començar el trajecte. Aquestes dades també serviran per informar de manera anònima l’ajuntament tant dels hàbits dels motoristes com dels punts i hores més conflictius per poder prendre les mesures correctores necessàries.

Notícies relacionades

Rider Dome rebrà 96.000 euros per provar a Barcelona un sistema avançat d’assistència al conductor de motocicletes que aprofita el potencial de la visió per ordinador i la intel·ligència artificial per alertar en temps real els conductors d’amenaces pròximes a través d’uns llums instal·lats als miralls dels retrovisors que emetran senyals d’alerta al conductor.

Els projectes començaran les proves pilot a la ciutat aquest 2023 i duraran un any.