Polèmica

Indignació als crematoris privats de mascotes pel futur cementiri públic d’animals de Barcelona

El Sector de Crematoris d’Animals de Companyia de Catalunya considera «competència deslleial» la creació d’aquest servei municipal

Indignació als crematoris privats de mascotes pel futur cementiri públic d’animals de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa una setmana, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar que la capital catalana tindrà, el 2024, un cementiri i crematori de mascotes municipal, amb el qual es convertirà en la primera ciutat d’Espanya que disposa d’un servei públic d’aquesta mena. Aquesta iniciativa ha sigut molt mal rebuda per part del sector privat de crematoris d’animals de companyia, que acusa el govern municipal de «competència deslleial».

En un comunicat emès aquest dilluns, els professionals del Sector de Crematoris d’Animals de Companyia de Catalunya han assegurat que aquesta iniciativa de l’ajuntament és «una clara intromissió», i demanen que es replantegi la proposta.

El sector també ha manifestat la seva «sorpresa» i «indignació» davant la iniciativa del consistori, i assegura que aquesta mena de serveis estan «completament satisfets des de fa anys al sector privat» i que l’ajuntament no ha dialogat amb el sector. Així mateix, adverteixen que defensaran els drets del col·lectiu.

Notícies relacionades

També han recordat que els cementiris i crematoris de mascotes privats fa «més de 20 anys que funcionen» en centres de Barcelona i els voltants i exigeixen a l’Ajuntament de Barcelona que reconsideri la iniciativa i que es posi en contacte amb el sector.

El consistori, per la seva banda, va explicar fa una setmana que la idea d’aquest servei públic surt d’un estudi de viabilitat que va fer Cementiris de Barcelona, amb el qual es va corroborar que «hi ha una demanda no satisfeta» per part de la ciutadania. S’estima que a la ciutat de Barcelona hi viuen uns 180.000 gossos i que gairebé el 50% de les famílies tenen un animal de companyia. Per això, l’ajuntament preveu que el nou equipament públic farà al voltant de 7.000 serveis de cremació de mascotes anuals durant els primers anys de funcionament.