Manteniment dels carrers

Els districtes més avançats i endarrerits en el nou pla de neteja de Barcelona

La iniciativa ‘Cuidem Barcelona’ ja ha executat el 70% de les 2.081 actuacions previstes i acabarà a finals d’any

Els districtes més avançats i endarrerits en el nou pla de neteja de Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa a finals del 2021 un nou pla integral de neteja i manteniment de la ciutat, anomenat ‘Cuidem Barcelona’. Aquesta iniciativa, que es va estrenar juntament amb la nova contracta de residus i que ha d’acabar-ne el desplegament aquest any 2023, venia a reforçar el servei de neteja ja existent i a intensificar la higiene i el manteniment de la via pública als punts negres detectats.

Avui, gairebé dos anys després, aquest pla està arribant a la recta final i, de mitjana, s’han executat –o estan el procés de fer-ho– el 70% de les 2.081 actuacions previstes. La distribució territorial no és idèntica, i és per això que alguns veïns noten més que d’altres el revulsiu. Algun barri de la ciutat, com la Marina, encara espera la majoria de les millores promeses. Totes les dades per barris i districtes es poden consultar en una web municipal.

Els districtes més descurats

Segons dades de l’ajuntament, els districtes de Sant Martí, les Corts i Sants-Montjuïc són els que tenen més actuacions pendents. De totes les intervencions que hi ha planificades, a Sant Martí encara no s’han iniciat el 47,25%. En el cas de les Corts, les actuacions que no s’han fet encara representen el 43,97% del total i, a Sants-Montjuïc, el 40,96%.

D’altra banda, els tres districtes amb menys actuacions pendents en matèria de neteja i manteniment són Sant Andreu (23,2%), l’Eixample (23,39%) i Ciutat Vella (25,33%).

Notícies relacionades

De mitjana, el conjunt de la ciutat de Barcelona té pendents d’inici el 33,59% de les accions previstes en aquest pla ‘Cuidem Barcelona’. El 66,41% restant el formen les actuacions que s’han acabat (el 41,71%) i les que ja estan en marxa (24,7%).

Aquestes actuacions inclouen millores de places i carrers amb renovació de paviments, canvis de mobiliari urbà, millores a les clavegueres, enllumenat i altres qüestions de manteniment general. Quan acabi tot el desplegament previst, el consistori calcula que haurà fet una inversió de 70 milions d’euros.