Tres grups afectats

La Marató de Barcelona prohibeix les bandes musicals fixes per queixes dels veïns

En aquesta edició, només hi podran actuar grups mòbils per evitar possibles molèsties

La Marató de Barcelona prohibeix les bandes musicals fixes per queixes dels veïns

Zowy Voeten

2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

LaZurich Marató de Barcelona 2023, que se celebra aquest diumenge, 19 de març, a la capital catalana, no comptarà en aquesta ocasió amb els habituals grups musicals estàtics per evitar molèsties als veïns, i només hi podran actuar bandes mòbils. Ho ha confirmat a aquest diari l’Institut Barcelona Esports, que ha assenyalat que «en edicions anteriors s’havien rebut queixes de veïns i veïnes que els han tingut molt a prop de casa i els molestava».

La Marató de Barcelona, que se celebra una vegada a l’any, té una durada total aproximada de sis hores. Els primers corredors surten a les 8.30 h i tenen de marge fins a les 15.00 per arribar a la meta de l’avinguda Maria Cristina. Malgrat aquest horari, els grups musicals situats en altres punts del recorregut deixen de tocar quan els últims corredors passen per la seva zona, un fet que passa abans d’aquesta hora.

Fonts municipals asseguren que la voluntat de l’ajuntament és «trobar la millor solució per a tothom»; per això, aquest any s’han «impulsat» les actuacions musicals mòbils, que permeten que els músics vagin canviant d’ubicació i, per tant, no estiguin sempre al costat dels mateixos veïns.

En aquest sentit, com afirmen les mateixes fonts, hi hauria tres grups estàtics afectats per aquestes mesures destinades a «reduir l’impacte acústic». Aquestes bandes han rebut un comunicat de l’ajuntament informant d’aquest «canvi organitzatiu per contaminació acústica».

Una ciutat més «grisa i avorrida»

Un dels grups afectats és Cherry Pickers Blues Band, i els seus integrants han mostrat desacord amb la mesura a les xarxes socials. Asseguren que fa «més de 10 anys» que hi participen com a animació dels corredors de la Marató de manera «desinteressada» i que aquest any, «per primera vegada des del 2012», no hi seran, i lamenten que l’ajuntament els ha avisat amb «menys d’una setmana» d’antelació.

Notícies relacionades

«No sabem si aconseguiran el propòsit de tenir una ciutat menys sorollosa i més tranquil·la. El que segur que tindrem serà una Barcelona amb menys cultura, amb menys diversitat, amb menys música. En definitiva, una urbs grisa i avorrida», han manifestat els músics.

L’ajuntament, per la seva banda, afirma que «agraeix molt la seva voluntat» de participar en aquest esdeveniment esportiu, però insisteix que està «intentant que tothom en disfruti» i vol «reduir al màxim les possibles molèsties».