42 quilòmetres de bones vistes

Les millors zones per veure la Marató de Barcelona 2023

Consulta els punts emblemàtics de Barcelona que veuran passar els corredors

Les millors zones per veure la Marató de Barcelona 2023

Ferran Nadeu

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Marató de Barcelona pot ser la millor excusa per passar un matí de diumenge visitant alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Tant com si et poses les vambes de córrer o animes els corredors, aquesta multitudinària carrera presenta un circuit urbà que obliga a aixecar la mirada de l’asfalt i contemplar un dels recorreguts més espectaculars del món, segons diuen els participants d’aquesta competició.

A continuació t’ensenyem, per ordre quilomètric, les millors zones per disfrutar de la carrera.

Terrassa de les Arenas – km 0 i km 42

Un dels moments més espectaculars de qualsevol marató és l’inici. Milers de corredors amuntegats a la línia de sortida, esperant el tret inicial, formant una immensa rua humana que impressiona.

La Marató de Barcelona viu aquest moment únic a l’avinguda Maria Cristina, amb les torres venecianes de l’Exposició Internacional de 1929 custodiant la sortida de la carrera i sota l’atenta i llunyana mirada del museu MNAC, testimoni excepcional d’aquest succés.

Si aconsegueixes veure la sortida des de les altures, la panoràmica és encara millor: una enorme multitud de corredors forma una rua que sembla no tenir final. Per aquesta raó, la terrassa del centre comercial Arenas és un dels llocs ideals per disfrutar de l’inici de la marató.

Si t’has llevat tard i no arribes a temps per veure la sortida a les 8.30 h, també pots contemplar el final de la carrera, un altre moment únic i especial perquè permet conèixer el vencedor de la prova, aclamat per la multitud mentre amb les seves últimes forces aconsegueix traspassar la línia de meta.

Camp Nou – km 3

L’estadi en obres del Barça, el Camp Nou, és un punt de pas de la marató de Barcelona, ubicat en el tercer quilòmetre de la marató. Un pla de diumenge pot ser acostar-se al temple blaugrana a animar els corredors i viure la prèvia del Clàssic, Barça-Reial Madrid, que es jugarà a les 21 h.

Sagrada Família – km 13

La Sagrada Família és un dels llocs més famosos per on passa la Marató de Barcelona. Els corredors passen pel carrer Mallorca i no miren ni l’asfalt ni els peus, sinó que alcen la vista per contemplar el monument de Gaudí.

Un pla de diumenge pot ser esmorzar admirant l’obra de l’arquitecte català en una de les terrasses que confinen el temple i, si es reserva l’entrada amb temps, visitar després la històrica basílica.

La Diagonal i el passeig marítim – km 26 i km 30

Un diumenge assolellat, i amb la primavera a tocar, un vermut amb vista a la platja sempre és un pla desitjable. I ho pot ser encara més veient els participants de la marató pujar i baixar l’avinguda Diagonal, entre Diagonal Mar i Glòries, i després seguir per passeig Garcia Fària. Els corredors, malgrat disfrutar també d’excepcionals vistes al mar Mediterrani, hauran de continuar amb la marxa, però tu en canvi pots aprofitar i passar un matí amb els peus en remull.

Arc de Triomf – km 36

Mentre els corredors encarrilen el tram final de la marató creuant el monument de l’Arc de Triomf, pots maridar les vistes de la carrera amb diferents plans per la zona: passar el matí prenent alguna cosa a la terrassa d’un bar, visitar els carrerons del Born o passejar pel parc de la Ciutadella.

Via Laietana – km 38

Notícies relacionades

Si el que busques és una de les millors vistes a la carrera, el teu lloc ideal és, sense cap dubte, l’inici o final de la Via Laietana. Des de qualsevol dels extrems del carrer podràs apreciar l’enorme marea de corredors desfilant per l’avinguda barcelonina, amb la Catedral de Barcelona com a il·lustre espectadora de l’escena. La inclinació de la via permet retrats fotogènics, com passa sovint amb les manifestacions que tenen lloc aquí.

Estàtua de Colom – km 39

L’Estàtua de Colom serà el far que guiï els corredors en els tres últims quilòmetres de la marató. Una vegada passada la Gran Via i el passeig Isabel II, enfilaran l’avinguda Paral·lel per córrer els últims quilòmetres. Un bon pla de diumenge pot ser animar els participants en els últims esforços i després anar de compres o a dinar al Maremàgnum.