Atletisme popular

Així és el recorregut de la Mitja Marató de Barcelona

Més de 21.000 participants recorreran els carrers més cèntrics de la capital catalana per un circuit ràpid i planer dissenyat per batre rècords

  • Barcelona recupera l’empenta prepandèmia per a la mitja marató i la marató

  • ¿Quan és la Mitja Marató de Barcelona?: dates i horaris

Així és el recorregut de la Mitja Marató de Barcelona

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Edreams Mitja Marató de Barcelona torna aquest diumenge vinent, 19 de febrer, assaborint l’èxit d’arribar a la segona millor marca històrica d’inscrits.

Seran més de 21.000 participants convocats a la Mitja Marató de Barcelona, i per tant es queda a molt poc d’arribar a les xifres de l’edició del 2019, abans de la pandèmia, on 23.000 corredors es van aventurar a recórrer els 21,097 km de què consta la prova.

El circuit de la Mitja de Barcelona destaca per ser un dels més ràpids a nivell global. En aquest mateix enclavament es va batre dues vegades de manera consecutiva el rècord del món femení (en 2014 i 2015, per part de la kenyana Florence Kiplagat) i aquest any l’objectiu previst és el de rebaixar el crono del recorregut tant en categoria masculina com en la femenina.

A més és un recorregut equilibrat, fàcil per als debutants –gairebé no presenta desnivells de consideració– i amb cert toc turístic al passar per alguns dels carrers més cèntrics i per alguns dels monuments i edificis més emblemàtics de la ciutat.

A EL PERIÓDICO, t’ho detallem.

Sortida a quilòmetre 2

Des del passeig Pujades a l’altura del passeig Lluís Companys està situada la línia de sortida i meta de la Mitja Marató de Barcelona.

Tot just disparar-se el tret de sortida els corredors aniran en direcció al Paral·lel, transitant pel passeig Picasso, el de Colom i el d’Isabel II i Drassanes, passant per davant de l’estàtua de Colom. Perfil totalment planer, només cal estar atent als dos primers girs i a no ensopegar amb la resta de corredors en uns primers metres molt densament poblats de participants.

Quilòmetre 2 a 4

El tram més exigent quant a desnivell de la Mitja Marató Barcelona comença des del Paral·lel, una avinguda amb més espai per poder córrer còmode, i s’estén pel carrer Entença fins a desembocar a la famosa Gran Via de les Corts Catalanes. Són dos quilòmetres de pujada, on la part més exigent es troba del quilòmetre 3 al 4.

Quilòmetre 4 a 7,5

Ara toca transitar per Gran Via, que fins que arribem a plaça universitat mostra un perfil sinuós i després ja és totalment pla, per finalment començar una baixada suau per Bailèn que ens porti a Arc de Triomf.

Quilòmetre 7,5 a 13

Tanquem el primer bucle de la carrera, on hi haurà molta animació ambiental, i ens encaminem a fer un llarg trajecte pel Poblenou fins al barri de Besòs-Maresme. Tota l’estona anirem corrent per carrers amples i còmodes i, a més el desnivell és mínim tret d’un parell de repunts, el primer sobre el km 8 i el segon una mica abans del 12.

Quilòmetre 13 a 16,5

El sector de Diagonal Mar és dels més exigents a nivell mental ja que és un tram llarg d’anada i tornada de quatre quilòmetres de distància, més mig quilòmetre més per la falsa esplanada del passeig Taulat, i on ja el vent pot començar a fer acte de presència. En aquesta avinguda ens anirem creuant amb la resta de corredors, bon moment per anar saludant-se.

Quilòmetre 16,5 a 19,5

El tram més marítim de la Mitja Marató de Barcelona és, també, on el vent realment es converteix en protagonista: i és que sense edificis que facin de mur, ho notarem notablement fins i tot els dies més calmats.

Cap al km 18 es troba l’últim repetjó dur de la carrera, són només 40 metres, però d’aquells que frenen en sec. La resta, desnivells mínims que permet córrer a gust.

Quilòmetre 19,5 a meta

Notícies relacionades

Només queden dues rectes, però són dues rectes interminables. La primera s’inicia ales torres bessones i discorre per l’avinguda Marina, primer amb certa tendència a baixar i després ja picant cap amunt.

És just al girar a la dreta cap al passeig Pujades que ja es divisa molt a la llunyania l’arc de meta, a partir d’allà són 600 metres d’esprints plans per acabar amb èxit una nova edició de la Mitja Marató de Barcelona.

Temes:

Atletisme