Rànquing internacional

El ‘Financial Times’ reconeix l’estratègia de Barcelona i Catalunya de captació d’inversions com «la millor d’Europa»

Es tracta d’un dels rànquings més prestigiosos per analitzar futurs projectes empresarials

El ‘Financial Times’ reconeix l’estratègia de Barcelona i Catalunya de captació d’inversions com «la millor d’Europa»

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La publicació ‘fDI Magazine’, del grup ‘Financial Times’, ha reconegut Catalunya i Barcelona com el territori i la ciutat d’Europa amb la millor estratègia per captar inversions estrangeres.

Aquesta publicació és un dels rànquings més prestigiosos a escala internacional que utilitzen les multinacionals per analitzar futurs projectes d’inversió empresarial. Aquest reconeixement arriba només uns dies després que el mateix ‘Financial Times’ hagi publicat un reportatge titulat «Com Barcelona ha perdut el rumb» (’How Barcelona lost its way’), que conclou que la reputació de la capital catalana s’ha debilitat a causa sobretot de l’ambient polític.

En el cas de Catalunya, la publicació valora l’estratègia de captació d’inversions estrangeres d’Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat, ha informat aquest divendres el departament d’Empresa en un comunicat.

En concret, Acció va captar 94 projectes d’inversió que van suposar una inversió de 620 milions d’euros i van crear 3.400 llocs de treball el 2022.

El guardó s’emmarca en la categoria ‘Large European Regions of the Future-FDI Strategy’, i situa Catalunya en primera posició juntament amb la regió d’Île-de-France.

Notícies relacionades

Quant a Barcelona, la col·loca al primer lloc en la categoria fDI’s Major European Cities of the Future 2023-FDI Strategy i ressalta l’estratègia de la capital catalana per atraure projectes de l’àmbit de la tecnologia i la sostenibilitat.

Segons l’opinió del conseller d’Empresa de la Generalitat, Roger Torrent, el reconeixement posa de manifest que «Catalunya és atractiva per a la inversió estrangera i un imant per a projectes d’alt valor afegit que tenen un impacte més enllà de la generació de riquesa i de llocs de treball, perquè són tractors per al conjunt de l’economia catalana».