Protesta a Ciutat Vella

Un grup d’activistes ocupa una hora la seu de BComú a Barcelona per reivindicar l’Antiga Massana

  • Unes 80 persones han irromput al local per reclamar la cessió de la gestió a l’ajuntament i se n’han retirat després d’acordar una reunió per demà

Un grup d’activistes ocupa una hora la seu de BComú a Barcelona per reivindicar l’Antiga Massana
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup de persones ha ocupat aquesta tarda de dimecres la seu de Barcelona en Comú per reivindicar a l’Ajuntament de Barcelona la cessió de l’Antiga Massana als col·lectius que gestionen l’espai. L’acció, que ha finalitzat una hora després després d’acordar una reunió amb el consistori demà, se suma a altres actuacions impulsades els últims mesos per pressionar el consistori.

Des de fa més de dos anys, diversos col·lectius utilitzen l’edifici, de propietat municipal, per a usos socials. Segons el Sindicat d’Habitatge del Raval, han entrat a la seu unes 80 persones de diferents col·lectius. Joana Sales, portaveu del sindicat, ha explicat a l’ACN que no se n’aniran fins que tinguin un document firmat en el qual consti el compromís de concessió de l’espai.

Espai de referència

Sales ha afegit que l’Antiga Massana és un espai que s’està tornant «de referència» al barri i hi ha diverses entitats, com el SHR, la Xarxa d’Aliments i una xarxa laboral, que hi organitzen activitats i ajuden famílies. «No podem viure així, pensant que demà ens podran desnonar».

Notícies relacionades

Els col·lectius fa temps que reclamen al regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa (BComú), que compleixi el compromís i es faci la concessió de l’edifici. Les entitats del barri creuen que fa mesos que els estan donant excuses i temen que la promesa es quedi en un calaix si no es resol la situació abans de les eleccions municipals.

Fonts del consistori han replicat que el districte s’està reunint amb els grups afectats per acordar els termes de la cessió de l’espai i tenen una altra reunió agendada per la setmana que ve. «Ens hem reunit gairebé cada 15 dies i hi estem treballant», han manifestat.