Transport públic

El Funicular i el Telefèric de Montjuïc no funcionaran durant tres setmanes malgrat l’oposició dels veïns

Des del 30 de gener fins al 19 de febrer, els dos transports estaran fora de servei per revisions tècniques

Veïns del Poble-sec demanen que aquestes tasques es facin a l’estiu i creuen que l’ajuntament prioritza els turistes

El Funicular i el Telefèric de Montjuïc no funcionaran durant tres setmanes malgrat l’oposició dels veïns

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB)

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tant el Funicular com el Telefèric de Montjuïc estaran fora de servei des del 30 de gener fins al 19 de febrer, tots dos inclosos, per portar a terme revisions tècniques obligatòries i posades al punt a les instal·lacions, ha informat l’Ajuntament de Barcelona. Els veïns de la zona, no obstant, veuen amb mals ulls aquesta intervenció.

El consistori ha explicat que, durant aquest període de tres setmanes, habilitarà un bus especial amb els mateixos horaris i parades que el funicular. D’altra banda, per pujar fins al castell de Montjuïc, suggereix agafar a la plaça d’Espanya la línia 150 de bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), mentre no funcioni el telefèric.

Els veïns demanen que el manteniment es faci a l’estiu

Notícies relacionades

Veïns i usuaris habituals del Funicular de Montjuïc lamenten que aquestes tasques de manteniment i el seu consegüent tancament tinguin lloc en període lectiu i no a l’estiu, per la qual cosa consideren que el consistori estaria prioritzant el donar servei als turistes en temporada alta. Sergi Gàzquez, president de l’Associació de Veïns del Poble-dec, ha recordat, en declaracions a EL PERIÓDICO, que «el funicular no és un transport turístic, sinó que està integrat en la xarxa de TMB i és un transport que dona servei a la ciutadania de Barcelona».

En aquest sentit, Gàzquez ha explicat que nombrosos veïns del barri fan ús del funicular «tant per acudir als dos centres de salut com a les dues escoles que hi ha a la muntanya», així com a altres equipaments. Per aquesta raó, demana que el tancament es faci a l’estiu. De fet, assegura que, en el cas del Funicular de Vallvidrera, sí que es fan aquestes tasques de manteniment durant el període estival, i que «podrien fer el mateix» amb el de Montjuïc.