Precampanya electoral

Sirera (PP) acusa el Govern Colau de gastar 37 milions a «perseguir el castellà» a Barcelona

  • El candidat popular a l’alcaldia assegura que es destinen a inspeccionar si comerços de la ciutat utilitzen o no el català

Sirera (PP) acusa el Govern Colau de gastar 37 milions a «perseguir el castellà» a Barcelona

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
ACN

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, ha denunciat aquest dissabte que l’ajuntament de la capital catalana destina 37 milions d’euros a «perseguir el castellà a la ciutat». «L’altre dia ho vam denunciar i el consistori diu que perseverarà», ha explicat l’alcaldable, que ha afegit que amb aquests diners «incrementa les inspeccions als comerços, als bars i als restaurants per denunciar si els cambrers, els gerents i els propietaris utilitzen o no el castellà».

Durant la clausura de la jornada ‘Compromesos amb les famílies’, Sirera ha acusat el govern de «Colau i Collboni» de no haver fet res per les famílies en els últims cinc anys. Segons el popular, l’últim pla municipal de família es va fer el 2013 i l’últim pla de seguiment d’aquest va ser el 2017.

Notícies relacionades

Sirera ha sigut molt dur amb la sortida del consistori de l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni. Ha recordat que, tot i que «ha marxat del govern», el PSC encara en forma part. «Per tant, és corresponsable» de les seves polítiques, ha remarcat. Segons la seva opinió, el govern de Collboni i Colau no ha fet res ni per la seguretat, ni per la neteja, ni per la mobilitat ni per les famílies de la ciutat.

«A Barcelona no hi ha vivenda pública, no hi ha ajudes per a les famílies, no hi ha polítiques que afavoreixin la integració laboral i social de les famílies amb dificultats, però sí que hi ha diners per altres coses, com un pla per gastar-se 37 milions d’euros per perseguir el castellà», ha sentenciat Sirera. «Mentre es gasten diners en això diuen que no tenen diners per ajudar la gent que ho està passant pitjor», ha criticat.