El govern de la ciutat

Colau es reuneix amb Collboni per primera vegada des que el socialista va anunciar que deixa l’ajuntament

L’alcaldessa i l’encara primer tinent d’alcalde mantenen una trobada al consistori

Colau es reuneix amb Collboni per primera vegada des que el socialista va anunciar que deixa l’ajuntament

Danny Caminal

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Ada Colau i Jaume Collboni s’han reunit aquest dimecres a l’Ajuntament de Barcelona durant 40 minuts al despatx institucional de l’alcaldessa. Ha començat passades les 10.00 i és la primera trobada que mantenen des que el socialista va anunciar dilluns per sorpresa que abandona el govern de la ciutat i el consistori per preparar les eleccions municipals del 28 de maig.

Colau i Collboni no passen per la millor setmana de la seva relació política, després que el segon avisés per WhatsApp a la primera del seu adeu cinc minuts abans que la notícia arribés als mitjans de comunicació.

Esmorzar amb missatge

Collboni va precisar que havia intentat trucar-li abans d’enviar-li el missatge però que ella no va respondre. I Colau va relatar que no va poder fer-ho perquè estava preparant l’esmorzar dels seus fills.

Per ara no ha transcendit el contingut de la conversa d’aquest dimecres, que té lloc 24 hores després que l’alcaldessa informés públicament que no té intenció de nomenar Laia Bonet, successora de Collboni al capdavant del grup del PSC en els quatre mesos que falten per a les municipals, com a primera tinenta d’alcalde.

Notícies relacionades

Colau va explicar que creu que seria «ridícul» reorganitzar el govern quan falta tan poc per a les eleccions i va precisar que Bonet continuarà sent tercera tinenta d’alcalde, i que li delegarà les funcions que ara corresponen a Collboni.

Tensió entre socis

La tensió entre els socis del govern local, Barcelona en Comú i el PSC, ha anat en ascens des de l’inici del mandat, fins a arribar a aquest desenllaç peculiar que Collboni abandoni el consistori però deixi els seus regidors en el govern.