Més enllà de l’allotjament

La temporada baixa porta calçotades, vermut, cine i música als hotels de Barcelona

Els mesos sense gairebé turisme porten activitats pensades per al públic local, que van des de la gastronomia a la diversió

La temporada baixa porta calçotades, vermut, cine i música als hotels de Barcelona
5
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Armats amb pitets, porrons i bols de romesco, alguns barcelonins han començat a visitar aquests dies la terrassa del luxós hotel Me Barcelona, a l’Eixample, per submergir-se en una calçotada urbana en tota regla. Els turistes escassegen en aquestes dates, en plena temporada baixa del turisme a la ciutat, tornant el protagonisme a activitats hoteleres centrades en el públic local. Calçots, vermuts musicals, ‘brunch’, cine, música i altres activitats, obertes tant a possibles hostes com a la població local, animen l’hivern i reivindiquen la hiperactivitat en alguns establiments.

L’agenda dels hotels barcelonins suma ja anys d’imaginació per encaixar molts més usos que l’allotjament. Les terrasses en són el principal motor, convertides en tot un fenomen tan bon punt arriba el bon temps per disfrutar de copes, gastronomia i música a la fresca, però ara destaquen iniciatives igualment temptadores i més pintoresques amb gran èxit entre els barcelonins.

El Gremi d’Hotels anima a fer-ne moltes des de mesqhotels.cat, fomentant aquesta interacció. La patronal posa èmfasi en el fet que «durant tot l’any es pot disfrutar d’activitat» a molts establiments: dels spas a la gastronomia, passant per muntatges més singulars que fa uns anys haurien resultat impensables en hotels de cinc estrelles. Mirant alhora, d’«acostar el visitant a la cultura de proximitat», mitjançant art, cuina, història i altres ganxos, apunten fonts de la patronal.

El cas del Me Barcelona és una aposta del grup Belbo Collection, que compta amb tres restaurants en aquest hotel obert l’any passat, i que ha volgut portar la tradició de la calçotada a la terrassa de 800 metres quadrats de Belbo Terrenal. Així, en un interior d’illa al carrer de Casp junt amb el passeig de Gràcia acaben de llançar aquesta proposta que es mantindrà diversos caps de setmana (13.00 hores). Els seus xefs preparen a la brasa els fumejants tubercles in situ, mentre els clients abillats amb pitet inicien el tiberi amb porrons de vermut, secallona, pa de pagès i olives. Les teules se serveixen sense límit, expliquen, com a primer, abans que arribin la carn i les carxofes, que si el temps no acompanya serviran a la part interior. Vi, allioli, crema catalana amb carquinyolis i copa de cava rematen l’experiència (d’essència rural), implantada amb gràcia en aquest cinc estrelles, a 41 euros.

De la brasa a l’aire lliure a la música amb espelmes

No és l’única festa del calçot que es pot trobar en un hotel a ple centre. Després de l’èxit de l’any passat, Renaissance Barcelona Hotel, a Pau Claris i també de 5 estrelles, tornarà a rostir les saboroses cebes al restaurant de la seva terrassa, Goja Rooftop, a partir del dia 28 de gener i fins al 26 de març, tots els dissabtes i diumenges a la una. També aquí es poden engolir a preu fet, abans de donar pas a una graellada de botifarres i costelles de vedella, amb mongetes i patates, postres i begudes per 42 euros. Cal destacar, expliquen, que també compten amb calçotada vegetariana (verdures en lloc de carns), per adaptar-se a totes les dietes.

Sense sortir del cor de Barcelona, a l’hotel The One Barcelona també recuperen una proposta gastronòmica singular amb què havien arrasat altres hiverns: la fondue suïssa, per entregar-se al formatge fos i combatre amb calor (i calories) el gèlid hivern que ha irromput aquesta setmana. El seu Mood Swiss fondue experience, relaten, es mantindrà fins al 19 de març, tots els dies de 13.00 a 22.30 hores. Es pot optar per un dels seus quatre menús (la novetat és la fondue de xampany, que es combina amb formatges gruyère, vacherin fribourgeois i tête de moine), però també es pot elegir a la seva carta (adaptada aquest període) entre diverses fondues, en funció de la proporció d’uns o altres fragants formatges, així com altres plats helvètics. Per acabar, també per pujar la temperatura, es preparen fondues de xocolata i altres postres suïsses, que tan bé coneix el director de l’hotel, d’aquesta nacionalitat, en un ambient que recrea l’ambient de muntanya de Friburg amb estovalles de quadros a la terrassa panoràmica.

A poca distància, a l’Hotel El Palace Barcelona, un dels «gran luxe» més centrats en activitats ciutadanes tot l’any, aquest hivern han tornat a recrear a la pèrgola de la terrassa un xalet de muntanya a l’estil dels Alps, on sucumbir a poderosos plats de la zona, com la raclette, fins al 26 de febrer. Però també han aixecat el teló del seu Winter cinema, amb parafernàlia de jardí alpí i quatre mini xalets proveïts de mantes i coixins per a glamuroses sessions de cine (de ‘Notting Hill’ a ‘ET’) en parella o amb un nen, en un paquet que inclou crispetes, vi i 'snacks’.

Finalment, a la Sala Gran Via programen impressionants concerts Candlelight a la llum de centenars d’espelmes. Músics i grups de diferents estils musicals ofereixen tributs a famosos artistes.

Fins i tot petanca

Notícies relacionades

Un hotel que en pocs mesos ja s’ha convertit en punt de trobada a Diagonal amb Glòries, The Hoxton, arrasa els dissabtes amb el seu Brunchmut, consistent a sumar «el millor del local i unir-ho amb el més ‘trendy’ a escala internacional, apunten. D’aquesta manera, han aliat l’infal·lible vermut patri, amb adobats, bocata de calamars i croquetes, amb un desplegament d’imprescindibles dels ‘brunch’ com els ous (Benedict o truites variades), dolços i còctels, rematats amb ratafia. Per tancar el superpla (d’11.30 a 15.00 hores, 38 euros), hi han afegit petanca i un DJ punxant ‘hits’ d’indie-rock nacional i internacional.

La llista suma i continua amb els ‘superbrunchs’ dominicals que munten Majestic Spa & Hotel Barcelona, Intercontinental Barcelona (aquest el primer i tercer diumenge de mes, i amb música en viu) o el de Martín Berasategui a Monument Hotel (primer i tercer diumenges del mes); les visites guiades que regularment ofereix el Cotton House per descobrir el seu passat d’indústria cotonera, les moltes terrasses que es mantenen obertes i climatitzades a l’hivern, o les propostes promocionals que preparen els hotels de cara a Sant Valentí.