Equipaments

Barcelona ofereix 134 refugis climàtics contra el fred aquest hivern

Barcelona ofereix 134 refugis climàtics contra el fred aquest hivern

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Barcelona ha habilitat un total de 134 refugis climàtics per fer front al fred aquest hivern i que podran ser utilitzats perquè les persones vulnerables es protegeixin de cara a la baixada de les temperatures.

Es tracta d’una iniciativa que complementa la implementació els últims tres anys de la xarxa de refugis climàtics durant els mesos d’estiu, ha informat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat aquest diumenge.

Dels 134 refugis climàtics, 64 són equipaments de proximitat; 39 són biblioteques, 20 són complexos esportius, 8 són museus i 2 són equipaments ambientals, a més del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (Cuesb).

Onada de fred a partir de dilluns

A partir d’aquest dilluns començarà de manera gradual un descens tèrmic marcat per l’arribada d’un front fred àrtic que, a banda de fer baixar els termòmetres de manera sensible, comportarà fortes ratxes de vent i fort onatge.

Notícies relacionades

A partir de dimecres i durant la segona meitat de la setmana la temperatura baixarà entre 5 i 10 graus respecte a l’actual, i no es descarten gelades puntuals al litoral.

Durant el següent cap de setmana hi haurà un repunt dels termòmetres que se situaran en valors semblants als de la mitjana d’aquesta època de l’any. Tot i així, fins a final de mes continuarà l’ambient gèlid.