Després de reunir-se amb Trias

Sandro Rosell renuncia a presentar-se a l’alcaldia de Barcelona

L’expresident del Barça ha pres aquesta decisió per no entorpir el projecte del candidat de Junts

Sandro Rosell renuncia a presentar-se a l’alcaldia de Barcelona

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha descartat presentar la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals del 2023. Una decisió que ha pres després de reunir-se amb el candidat de Junts, Xavier Trias, per no entorpir el seu projecte.

Així ho ha explicat Trias en una entrevista a RAC-1 d’aquest divendres, en la qual ha considerat que això afavoreix les seves possibilitats per liderar el govern municipal: «Només ens podíem perjudicar els uns als altres», ha afirmat sobre la possibilitat que tots dos es presentessin.

Rosell va plantejar públicament encapçalar una plataforma de professionals experts en la gestió de les àrees de la política municipal, sense relació amb els partits polítics tradicionals i sense ideologia.

Rosell estarà «vigilant»

Trias ha descartat que Rosell s’adhereixi a la seva llista electoral, si bé ha afegit que no l’ha completat perquè intenta reunir el màxim de suports possibles –també de fora de Junts– i que encara no ha determinat qui la tancarà.

Ha obert la porta que l’expresident del FC Barcelona participi en algun dels seus actes de campanya: ha remarcat que Rosell tindrà una «actitud vigilant» respecte a la seva proposta i ha dit que intentarà incorporar propostes seves en matèria d’activitat econòmica, seguretat i neteja.

En aquesta línia, ha explicat que la seva proposta electoral «no té nom però es dirà Trias. D’una manera o d’una altra es dirà Trias», de manera que ha avançat que la força de la campanya no recaurà en Junts.

«El procés no s’ha acabat»

Notícies relacionades

Qua se li ha preguntat per si acudirà a la mobilització contra la cimera hispanofrancesa convocada per entitats independentistes, el candidat de Junts ha explicat que estarà de viatge, però ha assegurat que de no ser així hi hauria acudit, perquè veu una provocació considerar que el procés s’ha acabat.

«El procés no s’ha acabat, en el sentit que el problema d’encaix que té Catalunya continua existint i la situació de dependència que té Catalunya s’aguditza cada dia», ha replicat.