Medi ambient

Contaminació a Barcelona: aquestes són les recomanacions proposades per l’ajuntament

  • Activat un avís preventiu de contaminació atmosfèrica a Barcelona i a la plana de Vic

Contaminació a Barcelona: aquestes són les recomanacions proposades per l’ajuntament
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya ha activat l’avís preventiu a causa de l’episodi de contaminació atmosfèrica per partícules PM10. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona ha activat les mesures preventives pertinents, motiu pel qual ha emès una sèrie de recomanacions per millorar la qualitat de l’aire.

Aquestes propostes estan dirigides a tota la ciutadania, tot i que es posa èmfasi en el paper dels conductors i conductores habituals, que s’insta a utilitzar el transport públic o a emprar una conducció eficient.

Millora de la qualitat de l’aire

Transport públic

L’Ajuntament de Barcelona aconsella a la ciutadania que eviti els desplaçaments en vehicle privat i que opti per l’ús del transport públic, a més de fer trajectes a peu o amb bicicleta per carrers amb baixa freqüència de trànsit. En cas de no trobar cap alternativa, s’insta els conductors que utilitzin un cotxe compartit.

Conducció eficient

Per a les persones que es desplacin amb el seu vehicle, l’ajuntament ha fet una crida a conduir de manera eficient. Les arrencades suaus, la reducció de velocitat, l’ús del fre motor i evitar accelerades i frenades brusques són algunes de les mesures incloses en aquest tipus de conducció.

Climatització de la llar

Fora de l’àmbit dels transports, l’ajuntament també ha demanat que es reguli la climatització de les llars i que s’eviti usar abusivament electrodomèstics l’ús dels quals pugui repercutir negativament en el medi ambient.

Esport a la nit

Finalment, la institució barcelonina s’ha referit les persones que practiquen esport perquè traslladin la seva rutina a moments del dia en què les concentracions contaminants són inferiors, com la tarda o la nit.