Esdeveniment multitudinari

Tot sobre la festa de Cap d’Any de Barcelona 2023: programació temàtica i ubicació

Els barcelonins podran celebrar la nit de Cap d’Any presenciant un xou piromusical amb la Font Màgica de Montjuïc com a protagonista

Tot sobre la festa de Cap d’Any de Barcelona 2023: programació temàtica i ubicació

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona tornarà a celebrar com cal Cap d’Any amb la tornada del seu tradicional espectacle multitudinari a Montjuïc. La nit de Cap d’Any, els barcelonins podran donar la benvinguda al 2023 presenciant un xou piromusical amb la Font Màgica com a protagonista, per al qual es destinarà un pressupost de 480.000 euros.

«La música, la pirotècnia, una escenografia monumental i la innovació tecnològica més espectacular faran de l’avinguda de la Reina Maria Cristina un espai únic per acomiadar el 2022», diu l’Ajuntament de Barcelona.

Notícies relacionades

Aquest any, l’espectacle anirà a càrrec de la companyia francesa Groupe F sota la direcció de Christophe Berthonneau, considerat un dels principals experts en pirotècnia del món. Es tracta d’un espectacle creat per a Barcelona que inclourà focs artificials, música i drons, i advocarà per l’agermanament entre pobles com a eix temàtic.

Tindrà dues parts; la primera transcorrerà durant aproximadament els 12 minuts previs a les campanades i evocarà 12 cultures a partir de la representació amb drons de les seves màscares rituals, amb l’acompanyament d’una banda sonora composta per l’americà Scott Gibbons. Després de les campanades se succeirà la segona part de l’espectacle, amb els focs artificials com a grans protagonistes.

  • Programació de l’esdeveniment 21.30 h: El públic podrà començar a arribar per agafar lloc i escalfar motors amb la música que ambientarà l’espera, junt amb els llums i l’aigua de la Font Màgica de Montjuïc.

  • 23.48 h: Començarà l’espectacle homenatge a l’art primigeni amb la banda sonora de Scott Gibbons. Durant 12 minuts, fins a la mitjanit, cada minut estarà dedicat a una cultura diferent.

  • 00.00 h: Arriben les 12 campanades. El cel s’il·luminarà a cada toc.

  • 00.01 h: Donarem la benvinguda a l’any nou amb 12 minuts de focs artificials.